Azerbaycan Vatandaşları Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Oylarını Kullandı

Azerbaycan Vatandaşları Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Oylarını Kullandı

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte 9 adayın yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi yurtdışında da sürüyor.

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte 9 adayın yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi yurtdışında da sürüyor. Azerbaycan vatandaşları, Hollanda'nın Lahey şehrindeki büyükelçilik binasında da oylarını kullandı.

Azerbaycan Lahey Büyükelçiliği İkinci Katbi ve Seçim Komisyonu Başkanı Adil Süleymanov, "Hollanda'daki Azerbaycan Elçiliğimizde ikinci defa vatandaşlarımız oy kullanıyorlar. Hollanda'da yaşayan çok sayıda Azerbaycan vatandaşı da bu seçimlere iştirak ediyor. Vatandaşlarımız güvenli ve huzurlu bir şekilde oylarını kullandılar." dedi.

Hollanda'da yaklaşık 50 bin Azerbaycan kökenli vatandaş bulunuyor. Benelux Azerbaycanlılar Kongresi Genel Başkanı Sahil Gasimov ise Azerbaycan açısından bu seçimin bir siyasi bayram olduğunu söyledi. Gasimov "Azerbaycan halkı kendini yönetecek cumhurbaşkanını yedinci defa seçmiş olacak. Hollanda'daki Azerbaycan vatandaşları, talebeler, işadamları, siyasiler ve elçilik mensupları oylarını kullandılar. Bu siyasi bayram Azerbaycan'da olduğu gibi burada da yaşanıyor." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.