Ayşegüle Vali şefkati

Ayşegüle Vali şefkati

İki yıl önce yakalandığı hastalığın ardından sıkıntılı günler yaşayan 13 yaşındaki Ayşegül Karakökün en büyük destekçisi Vali Aydın Nezih Doğan oldu

Küçük Ayşegül ve ailesini dün Çatalhöyük Mahallesi Erkul Sokak içerisindeki evlerinde ziyaret eden Vali Doğan, “Ayşegül’ü bir yıl önce eşim ile birlikte yaptığımız ziyarette tanıdık. Kendisinin hastalığını ve ailesinin durumunu öğrendikten sonra Valilik olarak her türlü yardımı yaptık. İki yıl önce lösemi teşhisi konulan Ayşegül’e LÖSEV ve Kimse Yok mu Derneği başta olmak üzere birçok kurum yardım elini uzattı. Biz de valilik olarak Ayşegül’ün eğitimini ve tedavisini üstlendik. Ayşegül haftada üç gün evine gelen öğretmeni sayesinde eğitimine devam ediyor. Bunun yanı sıra ailenin ihtiyaçlarının temini ile birlikte Karakök ailesinin diğer ferdi Hacer’in eğitimini üstlendik. Bizim arzumuz Ayşegül’ün tedavisinin tam olarak yapılması ve sağlığına kavuşturulması” dedi.

Ayşegül’ün yeni bir projenin oluşmasında katkısı olduğunu da dile getiren Doğan, “Ayşegül bana bir gününü nasıl geçirdiğini anlattığında çok üzülmüştüm. Maddi durumları iyi olmadığı için Meram Tıp Fakültesi’ne iki dolmuş ile gidip geldiğini,  annesi hastanede resmi evrakları hazırlarken kendisinin tedavi gördüğünü ve havalar soğuk olduğu zaman işyerlerinde veya otobüs duraklarında beklediklerini söyledi. Bu durum bizi yeni proje üretmeye yöneltti” diye konuştu.

Projenin tanıtımı konusunda da bilgi veren Vali Aydın nezih Doğan, “Tamamen Ayşegül’ün vesile olduğu projenin tanıtımını da Ayşegül’ün evinde yapmak istedim. Ayşegül gibi kanser ile mücadele eden veya kronik hastalığı olan vatandaşlara yönelik hazırlanan projede, Konya ilindeki kanser hastalarının kemoterapi ve radyoterapi uygulamalarında tedaviyi veren kurumda hizmet standartlarının düzenlenmesi. İhtiyaç sahibi onkoloji hastalarının talebi halinde tedavileri için gidiş geliş imkanları, ilçelerden gelen hastaların ve yakınlarının kalacağı yerlerin temini, ihtiyaçlarının karşılanması ile hasta memnuniyetini artırmak hedefleniyor. Proje ile ilgili detaylar önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı olarak açıklanacak” diye konuştu.

Vali Aydın Nezih Doğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci’nin evlerine yaptıkları ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden baba Selahattin Karakök, “Bizlere her konuda destek olan Valimize teşekkür ediyorum. Ben inşaat işçisiyim. İş bulduğum günler çalışıyorum. Bunun için kızımın tedavisini yapamıyordum. Ancak Valimizin destekleri ile her türlü tedavi ve ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Ayrıca LÖSEV ve Kimse Yok mu Derneği bizlere büyük destek verdi vermeye de devam ediyor. Hepsine teşekkür ediyorum. Kızımın tedavisi şu anda iyi gidiyor. İlerde ihtiyaç olduğu zaman büyük kızım Hacer’in dokuları uyuyor Ayşegül’e ilik nakli imkanı olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.