Aynı Köyde Yaşayan Budist Ve Müslümanlar, En İyi Diyalog Örneği Sergiliyor

Aynı Köyde Yaşayan Budist Ve Müslümanlar, En İyi Diyalog Örneği Sergiliyor

Tayland’in güneyinde Songkla bölgesindeki Ban Muang Ngam köyünde Budist ve Müslümanlar bir arada yaşıyor. Köydeki farklı din mensupları arasındaki iyi ilişkiler, güzel bir diyalog örneği olarak görülüyor.Tayland'da Müslümanların yaşadığı...

Tayland’in güneyinde Songkla bölgesindeki Ban Muang Ngam köyünde Budist ve Müslümanlar bir arada yaşıyor. Köydeki farklı din mensupları arasındaki iyi ilişkiler, güzel bir diyalog örneği olarak görülüyor.

Tayland'da Müslümanların yaşadığı Yala, Narathiwat ve Pattani şehirleri sık sık yaşanan çatışmalar ile gündeme geliyor. Ancak merkezden 18 kilometre uzaklıktaki Ban Muang Ngam köyü, farklı kültürden insanların nasıl bir arada barış içinde içerisinde yaşadığının en iyi örneğini sergiliyor. Yüzyıllar boyunca bu köy, barış ve uyum içinde yaşayan Budist ve Müslümanlara ev sahipliği yapıyor.

Köyde Budist aktivitesinde Müslümanları, Müslümanların organizasyonunda Budistleri görmek mümkün. Çoğu zaman aktivite hazırlıkları beraber yapılıyor.

Ban Muang Ngam köyü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Pum Prang-Jan, Cihan'a bu köyde insanların barış içerisinde yaşadığını söyledi. Müslümanlar balıkçılık ve tarımcılık, Budistler ise meyve ve şeker pancarı ile uğraşıyorlar.

Bang Muang Ngam yönetimi olarak 2005 yılından itibaren geleneksel ‘iki din arasındaki ilişkiler' adında festivaller düzenleniyor. Köydeki halkın yardımları ile toplanan paralar cami ya da Budist tapınağı gibi binaların inşaatında kullanılıyor.

Köydeki her ailenin bir kardeş ailesi var. Kardeş aileler ise zor durumda bir birine yardım ediyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.