Aym Önüne Siyah Çelenk

Aym Önüne Siyah Çelenk

ANKARA (İHA) – Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’e ilişkin "gerekçeli kararını" protesto eden bir grup, mahkeme önüne siyah çelenk bıraktı.Diriliş Başkanları Derneği üyesi bir gr...

ANKARA (İHA) – Ankara’da Anayasa Mahkemesi’nin Can Dündar ve Erdem Gül’e ilişkin "gerekçeli kararını" protesto eden bir grup, mahkeme önüne siyah çelenk bıraktı.

Diriliş Başkanları Derneği üyesi bir grup, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’e ilişkin "gerekçeli kararı" protesto etmek için Anayasa Mahkemesi önünde toplandı. Ellerinde Türk bayrakları ile AYM önüne gelen grup üyeleri adına basın açıklaması yapıldı. Diriliş Başkanları Ankara İl Başkanı Oktay Barış, "Sözde gazetecilerle ilgili verilen bu karar, açıklandığı günden itibaren hem hukuk hem siyaset hem de medya kamuoyunda tartışılan bir konu haline gelmiştir. Mahkemenin hukuki değil siyasi bir karar verdiğine dair kanaatlerin özellikle hukuki çevrelerde oluşması, konunun hukuki boyutunun olumsuzluğuna dair bir işarettir.

Casusluk suçları kesinleşen ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılayan sözde gazetecilerin giydikleri hüküm ortadadır. On binlerce dosyanın, davanın yıllardır bekletildiği kurum, bir anda özellikle seçilmiş gibi bu dosyaya el atıp ivedilikle tahliye kararı vermesi başta Sayın Cumhurbaşkanımızın ve aziz milletimizin içine sinmemiştir. Yargının en yüksek mahkemesi olan Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bu siyasi karara kuşkuyla bakıyor, Diriliş Başkanları olarak da bu siyasi kararın bizim de içimize sinmediğini bildiriyor ve vicdanları sızlattığı için sivil toplum kuruluşu olarak saygı duymuyoruz. Ülkemize karşı casusluk yapan kişi ya da kişiler, bunun cezasını kesinlikle çekmelidirler, zira dünyanın her yerinde olduğu gibi medyanın sınırsız özgürlüğü olamaz" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri, Anayasa Mahkemesi’nin önüne siyah çelenk bıraktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.