Aylin Nazlıaka: Milletvekili Olarak Milletin Arsasına Giremiyorum

Aylin Nazlıaka: Milletvekili Olarak Milletin Arsasına Giremiyorum

TMMOB üyelerinin yeni Başbakanlık Sarayı inşaat alanını denetleme taleplerinin ret edilmesinin ardından olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, inşaat alanını milletvekili olarak denetlemek istedi. İnşaat firması yetkilileri...

TMMOB üyelerinin yeni Başbakanlık Sarayı inşaat alanını denetleme taleplerinin ret edilmesinin ardından olay yerine gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, inşaat alanını milletvekili olarak denetlemek istedi. İnşaat firması yetkilileri milletvekilinin alana girmesine izin vermedi. Nazlıaka, ”Nedir bu gizliliğin sebebi anlayabilmiş değiliz. Yangından mal kaçırır gibi bu inşaatın böyle gece gündüz devam etmesini de anlayabilmiş değiliz.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Aylin Nazlıaka ve TMMOB Mimarlar Odası üyeleri, yapımı devam eden Başbakanlık Sarayı ve ANKA Park inşaat alanını denetlemek istedi. TMMOB üyelerinin denetim taleplerinin ret edilmesinden sonra bu sefer de Milletvekili Nazlıaka, inşaat alanını denetlemek istedi. Taleplerine güvenlik için bölgede bulunan polis ekiplerinden olumlu cevap geldi. Aracına geçen Nazlıaka inşaat alanına geçmek üzereyken bu sefer de inşaat yetkilileri denetimin yapılamayacağını söyledi.

Milletin arsasını millet adına denetleyemediğini söyleyen Nazlıaka, içeri alınmadıklarını, alınma gerekçesinin de kendilerine söylenmediğini ifade etti. Nazlıaka, ”Bir yetkili ile görüşmek istiyoruz, yetkili de gelip bilgi vermiyor. Tamamen bir gizlilik içinde yürütüyor her şey. Nedir bu gizliliğini sebebi anlayabilmiş değiliz. Yangından mal kaçırır gibi bu inşaatın böyle gece gündüz devam etmesini de anlaya bilmiş değiliz. Aldığımız bir bilgiye göre başbakan zaman zaman gelip denetim yapıyor. Başbakan denetleye biliyor ama ben bir Milletvekili olarak denetleyemiyorum. Burası Atatürk’ün bize bir emaneti, ben de bu emanete sahip çıkmak istiyorum. Oda başkanlarımız da buradalar, içeride yapılanlar için denetleme yetkilerini kullanmak istiyorlar. Ama bize bu yetkileri kullanma hakkı verilmiyor. Bu artık hukukun öldüğünü ve üstünlerin hukukunun olduğu bir dönemin göstergesidir.” ifadeleri kullandı.

Daha sonra yargı tarafından inşaatı durdurulan ANKA Park inşaat sahasına geçen Nazlıaka ve TMMOB üyeleri burada da çevik kuvvet ekipleri tarafından durdurulmak istendi. Bir süre sonra inşaat alanına geçen heyet inşaat yetkilileriyle görüşmek istedi. Talep doğrultusunda gelen yetkili konuyla ilgili bilgi veremeyeceğini, bilgi almak isterlerse kendilerinin Büyükşehir Belediyesi'ne başvurmaları gerektiğini söyledi. Nazlıaka kendisini karşılamaya gelen inşaat yetkilisine, beraberindeki fotoğrafçıların neden denetime gelenlerin fotoğrafını çektiklerini sordu. Nazlıaka, ”Siz gelirken sizinle birlikte gelen arkadaşlar buradakilerin fotoğraflarını çektiler. Bunun gerekçesi nedir fişleme mi var? Buradaki arkadaşların fotoğrafları niye çekiliyor. Alanın değil ama buranın fotoğrafını çektiler. Buradaki arkadaşlarımın belediye personelleri tarafından fotoğrafları çekildi. Fişleme belediyelere kadar sirayet etmiş durumda.” ifadelerini kullandı.

Aylin Nazlıaka ve TMMOB üyeleri inşaat alanında bir süre durduktan sonra olay yerinden ayrıldı. TMMOB üyeleri denetime izin vermeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.