Ayhan Aytekinin pedalları 1 numara

Ayhan Aytekinin pedalları 1 numara

Bisiklet Federasyonunun Konyada gerçekleştirdiği Kap Konya Yol Yarışlarının yıldızları Konya İl Özel İdare Sporlu bisikletçiler oldu

Bisiklet Federasyonu’nun Konya’da gerçekleştirdiği Kap Konya Yol Yarışlarının yıldızları Konya İl Özel İdare Sporlu bisikletçiler oldu. Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı Antrenörü Ayhan Aytekin’in emekleri hedefine ulaştı. Aytekin’in yetiştirdiği bisikletçiler, 04-06 Mayıs 2012 tarihleri arasında ilimizde yapılan Kap Konya Yol Yarışlarında, Yıldız Erkek A Klasmanının 1 numarası oldu.

Bisiklet Federasyonu’nun 2012 Yılı Faaliyet Programında yer alan Kap Konya Yol Yarışları Konya’da gerçekleştirildi. Yarışların 04 Mayıs 2012 tarihinde yapılan ve 79 sporcunun katıldığı 53 km’lik yol müsabakasında İl Özel İdaresi Spor Kulübü sporcularında Mücahit Kürşat Okka 01:30:12’lik derecesiyle Yıldız Erkek A Klasmanında 1., Sedat Koç ise 01:30:15 ile 3. oldu.

Türkiye genelinde yapılan bisiklet yarışlarında adını yollara yazdıran başarılı ekipten Vedat Koç, 06 Mayıs 2012 Pazar günü yapılan 30 km’lik kriteryum yarışlarının Yıldız Erkek A Klasman kategorisinde 00:45:57 saniye ile 1., Sedat Koç da 00:45:59 ile 2.’lik aldı. Yarışların yıldızı olan İl Özel İdaresi Spor Kulübü bisikletçileri aldıkları madalya ile takımlarının ve Konya’nın gururu oldu.

Bu sonuçların ardından Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü Bisiklet Takımı, Yıldız Erkek A Kategorisinde 56 puanla Türkiye Genel Takım Klasmanında 2. oldu. Takımın aldığı derecelerle gurur duyduklarını dile getiren İl Özel İdaresi Spor Kulübü Sekreteri Harun Büyükgülcü, “Konya’nın bisiklet tarihinde önemli bir isim olan Ayhan Aytekin Hocamız, yetiştirdiği sporcularıyla da göğsümüzü kabartıyor. Tek başına verdiği mücadele ile sporcularını yetiştirirken, emeğinin karşılığını yetiştirdiği bisikletçilerin başarılarıyla perçinlemesi de bizleri sevindiriyor. Bize bu başarıyı getiren başta Antrenörümüz Ayhan Aytekin’i ve derece yapan sporcularımız Mücahit Kürşat Okka, Sedat Koç ve Vedat Koç’u tebrik ediyoruz” dedi.

KAP YARIŞLARI TAMAMLANDI

Bisiklet Federasyonunun 2012 yılı faaliyet programı dahilinde bulunan KAP Yol Yarışları tamamlandı.  Yarışların ilk etabında Genç erkekler pedal çevirdi Yeni Antalya Yolu üzerinde yapılan ve 73 km olarak koşulan yarışa 35 sporcu katıldı. Bu sporcuların 17’si Konya kulüpleri adına pedal çevirdi. Yarış sonunda Birissaspor’dan Feritcan Şamlı 2 saat 2 dakikalık derecesi ile 1. olurken aynı derece ile bitiş yapan Birissasporlu Serkan Balkan 2. oldu. Yarışın 3. ise Konya Torku Şekerspor bisikletçisi Fetullah Köse oldu. Köse yarışı 2 saat 2 dakika 44 saniye ile tamamladı. 73 kilometrelik gençler yarışının ardından yıldızlar A kategorisi yarışları yapıldı. Yarışlara 25 kulüpten yaklaşık 85 sporcu katıldı.

Yıldız bayan turunda Konya tarihinde ilk defa bir bayan sporcu Konya adına yarıştı. Gençlikspor adına pedal çeviren Cansu Onat 4. olarak büyük bir başarıya imza attı. KAP Yol Yarışlarının son etapları ise Şefikcan Caddesinde koşuldu. Yarışlar Genç Erkekler: 10 Tur 34 Km, Yıldız Erkek A: 9 Tur 30 Km, Yıldız Erkek B: 8 Tur 27 Km, Yıldız Bayan: 6 Tur 24 Km, Genç Bayan: 8 Tur 27 Km, Büyük Bayan: 9 Tur 30 Km, Master Erkek: 10 Tur 34 Km olarak gerçekleşti.

SPOR SERVİSİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.