Aydınlatma ve  üst geçit yetersiz

Aydınlatma ve üst geçit yetersiz

Konya’da 5 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı trafik kazası, tartışmaları da beraberinde getirdi. İstanbul Yolu Caddesi’nde aydınlatmanın yetersiz, üst geçit sayısının da az olduğu belirtildi

Konya’da cumartesi akşam saatlerinde katliam gibi bir kaza yaşandı. Kaza Yeni İstanbul Caddesi Sancak Tramvay Durağının hemen önünde yaşandı. Yolun karşısına geçmeye çalışan yayalara otomobilin çarptığı trafik kazasında 5 kişi yaşamını yitirdi. Kent merkezi Yeni İstanbul Caddesi okullar bölgesi yakınında, yolun karşısından geçmeye çalışan aileye otomobil çarptı. Bu kazanın ardından, sosyal medyada birçok vatandaş, o bölgede gerekli önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulunduğunu ancak herhangi bir önlem alınmadığını belirtti.

4-1.jpg

MODERN ŞEHİRLERDE BÖYLE YOL ALMAZ

Kazanın ardından, bölgedeki ışık ve üst geçit yetersizliği konusu bir daha gün yüzüne çıktı. Muaz Gülyiğit isimli bir vatandaş, şunları söyledi: “Ağaçların büyümesinden dolayı o bölgede aydınlatma yetersiz. Tramvay durağının karşısında üst geçit yok. TEDES köprülü kavşak çalışmaları kapsamında çalışmıyor. Sürücüler hayli dengesiz olabiliyor. Hiçbir medeni şehirde yayayı kontrolsüz çevre yoluna salamazsınız. Bariyer gerekli. Acı bir olay gerçekten. Ateş, düştüğü yeri yakar. Yakınları, sorumluları dava etmeli. Kaç defa yazdık hilal şeklinde aydınlatma olmalı diye ama nafile. 2017 yılından bu yana bölgedeki sorunları dile getirdik. Ağaçlar büyüyor, budamasını yapın dedik. Aradan 6 yıl geçti, gerekli çalışmalar yapılmamış. Konya’da öyle bir irade, yönetim yok. Allah rahmet eylesin.”

SANCAK DURAĞI’NA ÜST GEÇİT GEREKLİ!

Sancak Tramvay Durağı önünde birçok kazanın da yaşandığı biliniyor. O bölgede okulların yoğunlukta olması, önlemlerin bir an evvel alınmasını daha da gerekli kılıyor. Sancak Tramvay Durağı bölgesinde ışıkların yetersizliği, üst geçidin olmaması, kazalara davetiye çıkarıyor. Japon Parkı ve Piri Reis duraklarında üst geçit olmasına karşı, Sancak gibi yoğun bir bölgede üst geçit olmaması, tepkilere neden oluyor. Sancak ile üst geçitlerin olduğu noktalardaki mesafe arasındaki uzaklığın da fazla olduğu biliniyor. Hastaların, yaşlıların, engellilerin ve yine birçok vatandaşın uzak bulduğu için Japon Parkı ve Piri Reis üst geçitlerini kullanmadığı, Sancak’ta araç yoğunluğunun fazla olduğu caddeden karşıdan karşıya geçtiği biliniyor. Konyalılar İstanbul Yolu Caddesi’ndeki üst geçitleri yetersiz buluyor. Sancak Tramvay Durağı çevresinde oturan vatandaşlar da “Buraya acilen bir üst geçit ve daha güçlü bir aydınlatma sistemi istiyoruz” çağrısı yaptı. Kazada sürücünün ihmali fazla olurken, yetkililer yayalara da daha dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Birçok vatandaş da yetkililere siz de ‘Önlem alın, önlemleri artırın’ cevabını verdi.

SÜRÜCÜ GÖZALTINA ALINDI

Kazada Emine Atalay (32), Fadime Aslan (52), Sultan Aslan (33), E.A. (14) ve F.A. (7) hayatını kaybetti.

Yayalardan H.A. (11), A.C.A. (8), F.A. ve otomobilde yolcu olarak bulunan C.N.Ö. (6) ile ismi henüz öğrenilemeyen bir kadın yaralandı.

Yaralılar kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sürücü Sefa S. gözaltına alındı.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum