AYDER Lübnan’daki muhtaçlara ulaştı

AYDER Lübnan’daki muhtaçlara ulaştı

Anadolu İnsani Yardım Derneği AYDER, bu ramazanda da yardıma muhtaçlara, dul ve yetimlere, şehit ailelerine kısaca mazlumlara bağışçılarının bağışlarını ulaştırmak için Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da gayret gösterdi.

Anadolu İnsani Yardım Derneği AYDER, bu ramazanda da yardıma muhtaçlara, dul ve yetimlere, şehit ailelerine kısaca mazlumlara bağışçılarının bağışlarını ulaştırmak için Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da gayret gösterdi. AYDER, Suriye’ye sürekli insani yardım gönderen ender sivil toplum kuruluşları arasında yerini almış, Suriyeli savaş mağdurlarına sadece ülkemiz sınırları içerisinde ve Suriye’de değil, civar ülkelerde de ulaşarak gönüllerini almaya çalışmaktadır. Bu amaçla AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim başkanlığında dört kişilik bir ekip geçtiğimiz hafta Lübnan’daki Suriyeli barınma kamplarına Konyalı hayırseverlerin; zekat, sadaka ve fitrelerini ulaştırdı.Lübnan’ın özellikle Sayda şehrindeki Aynül Helva ve Nehrul Barid kampları olmak üzere Suriye sınırına yakın bölgelerinde 3 gün iftar verdi, kumanya ve ayakkabı dağıttı. Ayrıca yüzlerce mazlum ve mağdura nakit para dağıtımı da yapıldı. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AYDER Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim, “Zenginliğin de fakirliğin de Allah’ın kullarına birer imtihanı ve gelip geçici olduğunu bilen bizler, fakirlere yardım dağıtan bir kuruluş değiliz, dünyanın her yerinde mağdur ve zulüm görenlere, savaşların parçaladığı ailelere, öksüz ve yetim kalan kimsesiz gariplere ulaşmaya çalışmaktayız. Suriye’de savaş her gün birilerini dul, yetim ve öksüz bırakmakta ve bu kişilere ulaşmak çok zor olabilmekte. Yemen’de hakeza, savaş ardında binlerce mazlum bırakmakta ve bunları maalesef dünya kamuoyu görememekte. Barış coğrafyalarında ve hatta ülkemizde yardıma muhtaç insanlar elbette var fakat bunlara herkes her an ulaşabilir. Komşuları bile yardım edebilir, ama savaşın yaktığı, yıktığı ülkelerdeki kardeşlerimize ulaşmamız, durumu iyi olanların bağışlarını oralara ulaştırmamız üzerimize farzdır. Biz sizin adınıza gidiyoruz, Allah’ın bu emrini sizin adınıza yerine getirmek için rahatımızı bozup riskli bölgelerde aç, susuz ve uykusuz kalarak veren ile alan arasında köprü oluyoruz” şeklinde konuştu. Erdim, Lübnan’da AYDER’e klavuzluk yapan partner kuruluşun önde gelenleriyle de görüşmeler yapıldığını, durumlarını ilk elden Konyalılara anlatmaları için kendilerini Türkiye’ye davet ettiklerini de belirtti. Gittikleri ülkeyle ilgili de bilgi veren Erdim, “Osmanlı’yı yıkan İngilizler ve Fransızlar aralarında anlaşarak, Lübnan’ı bölük pörçük bir sisteme emanet etmişler ki istenildiğinde kolayca karıştırılabilsin. Müslümanlar; sünniler ve şiiler diye ikiye ayrılmışken Lübnan’ın Cumhurbaşkanı anayasaya göre Hristiyanlardan seçiliyor, başbakan sünni ve meclis başkanı şiilerden. Bazı şehirler İran toprağı gibi, bazıları Fransız toprağı gibiyken bu coğrafya batılı ülkelerin arka bahçesi gibi kirli işleri çevirdikleri yerlerden” ifadelerini kullandı.

Ramazan boyunca Suriye’ye tırlarla yardım göndermeye devam eden AYDER’in, bayramdan sonra da yardımlarına devam edeceğini vurgulayan İhsan Erdim, infakın zengin ve fakir dayanışması olduğunu ve bunun Allah’ın emri olduğu bilenleri dernek aracılığı ile yardıma çağırdı.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.