‘ayakkabı Sektörü, Fuarına Sahip Çıkmalı’

‘ayakkabı Sektörü, Fuarına Sahip Çıkmalı’

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), geçen ocak ve haziran aylarında düzenlediği ayakkabı fuarlarının değerlendirmesini yapmak ve geleceğine yönelik bilgi alışverişinde bulunmak için sektör temsilcileriyle biraraya geldi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), geçen ocak ve haziran aylarında düzenlediği ayakkabı fuarlarının değerlendirmesini yapmak ve geleceğine yönelik bilgi alışverişinde bulunmak için sektör temsilcileriyle biraraya geldi. Toplantıya İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Erdal Durmaz, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel, İZFAŞ yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda 2013 yılındaki Ayakkabı Yaz ve Ayakkabı Kış fuarlarını değerlendiren Genel Müdür Örs, sektörün kalbinin attığı şehirde ayakkabı fuarlarını 34 defa düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun yıllardır süregelen ayakkabı fuarlarını, yaşatmanın ötesinde daha da büyütmeyi amaçladıklarını ifade eden Örs, bu konuda sektör temsilcileriyle ortak çalışma yapmak istediklerini belirtti.

Ayakkabı sektörünün İzmir ekonomisindeki önemini vurgulayan ve İZFAŞ’ın düzenlediği ilk sektör fuarı olduğunu aktaran Mehmet Şakir Örs, sektörü fuarına sahip çıkmaya çağırarak şunları kaydetti: “2014 yılında organize edeceğimiz Ayakkabı Yaz ve Ayakkabı Kış fuarlarının tarihlerini belirlemek için her ihtisas fuarımızda olduğu gibi geçtiğimiz ocak ve haziran ayında düzenlediğimiz iki ayakkabı fuarı süresince, gerek katılımcı gerekse ziyaretçilerle anketler yaptık. Bu anketlerin yanısıra önümüzdeki günlerde fuarlarımıza katılmamış sektör temsilcileriyle de anket çalışması yapmayı hedefliyoruz. Anketlerden çıkacak sonuca göre sektörün talep ettiği tarihlerde fuarlarımızı organize edeceğiz."

Dernek Başkanı Durmaz, Oda Başkanı Güzel ve firma temsilcileri ise sektördeki sıkıntıların fuara da yansıdığını belirterek, fuarın yaşatılması ve geliştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. İZFAŞ, yaz ve kış olmak üzere yılda iki kez İzmir Ayakkabı, Çanta ve Aksesuarları fuarlarını İzmir Ayakkabıcılar Odası, Ege Ayakkabı Sanayicileri Derneği (EGEAYSAD), Ankara Ayakkabıcılar Odası ve sektör temsilcilerinin destekleriyle düzenliyor. Ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri ve gelecek sezon trendini birarada görme imkanı sunan, kurulan ticari bağlantılarla sektöre büyük ivme kazandıran ayakkabı fuarları, sadece profesyonel ziyaretçilere açık oluyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.