Ayakkabı fuarı sönük başladı

Ayakkabı fuarı sönük başladı

2009 yılının ilk fuarı olan 23. Konya Ayakkabı-Yan Sanayi ve Moda fuarı dün Konya Ticaret Odası Uluslararası Fuarcılık Merkezi'nde düzenlenen törenle açıldı

ART Fuar Organizasyon tarafından gerçekleşen ve KOSGEB finansman desteği kapsamında olan fuara yurtdışından 2 olmak üzere toplam 91 firma katıldı. İtalya ve Tayvan’dan birer firma ile Konya’nın yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Kayseri firmalarının yer aldığı Ayakkabı-Yan Sanayi ve Moda fuarı Pazar gününe kadar ziyaretçi ağırlayacak. Yoğun bir ziyaretçinin beklendiği Fuarın dün gerçekleşen açılış programına protokol ilgi gösterirken yapılan konuşmalarda krize rağmen yapılan bu etkinliğin özel sektörün krizi fırsata çevirme ve kurtulma çalışmaları olarak yorumlandı.
Programın açılış konuşmasını yapan ve katılan tüm firmalar ile emeği geçen herkese teşekkür eden ART Fuar Organizasyon Genel Müdürü Şafak Arıkan, ayakkabı sektöründeki krizi aşmanın yollarından birisinin de fuarlar olduğunu söyledi. Ancak fuara ilginin az olmasından yakınan Arıkan, “Konya ayakkabı sektörünün sadece 4'de biri burada. Konya ayakkabı sektörü bundan sonra çabalarımıza umarım cevap verir ve çok da büyük olmayan iki salonu doldurur” diye konuştu.
12 ilden otobüslerle fuara ziyaretçi taşıyacaklarını ifade eden Arıkan, “Fuarımıza 15 bin civarında ziyaretçi bekliyoruz. Özellikle, İtalya ve Orta Doğu ülkelerinden de fuarımıza ziyaretçiler bekliyoruz” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de markalaşmış olan fuarın daha da gelişmesi için çaba harcayacaklarını dile getirerek, “Dünya çapında bir fuar olması için çaba harcamalıyız. Konya'da lokomotif sektörlerin başında ayakkabı sektörü gelmektedir. Ayakkabı sektörümüzün gelişmesi demek, Konya'nın gelişmesi demektir” dedi.
Konuşmaların ardından, davetliler birlikte açılış kurdelesini kesti ve firmalara başarılar dileyerek stantları ziyaret ettiler. 8 Mart'a kadar açık kalacak fuar, her gün saat 10.00–19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.