Ay Yıldızlı Hazırlanan Birlik Aşuresinde İzdiham

Ay Yıldızlı Hazırlanan Birlik Aşuresinde İzdiham

Sivas’ta düzenlenen birlik aşuresinde yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği programda birlik ve berberlik mesajları verildi. Ay yıldızlı...

Sivas’ta düzenlenen birlik aşuresinde yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenlediği programda birlik ve berberlik mesajları verildi. Ay yıldızlı şekilde hazırlanan aşure dağıtımında ise izdiham yaşandı. Vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle aşure dağıtılan çadır yıkılma tehlikesi geçirdi.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız, "Sivas'taki sivil toplum kuruluşları olarak farklı tat ve lezzetlerde bir araya gelerek 11.sini yapmakta olduğumuz birlik aşuresinde tıpkı aşurenin kıvamını ve tadını vermeye çalıştık ve bugün burada aşure olduk." dedi. Sivil toplum örgütleri olarak mübarek ay olan Muharrem ayında birlik ve beraberlik, kardeşlik ve dostluk içerisinde Sivas’ta 11 yıldır birlik aşuresini yaptıklarını hatırlatan Akyıldız, "Bizler birlik ve beraberliğimizle varız, var olmaya da devam etmek mecburiyetindeyiz. Bu birlikteliğimizin toplumda sevgi bağlarının güçlenmesi bakımından son derece de önemlidir." şeklinde konuştu.

Vali Alim Barut ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın da birlik ve beraberlik mesajları verdi. Sema gösterisinin ardından aşure dağıtımına geçildi.

VALİ, AŞUREYİ KENDİNE AYIRDI

Birlik ve beraberlik için hazırlanan aşure kazanından servis yapan Vali Alim Barut, aşureyi protokole servis yapmak yerine kendi yemeyi tercih etti. Belediye Başkan Vekili Ahmet Özaydın ise il protokolüne aşure servisi yaptı.

VATANDAŞLAR AŞURE İÇİN İZDİHAM OLUŞTURDU

Daha sonra Esnaf Odaları Birliği ve sivil toplum kuruluşları tarafından kurulan çadırda vatandaşlar için hazırlanan yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtıldı. Ay yıldızlı şekilde hazırlanan aşureye vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekerken izdiham nedeniyle çadır yıkılma tehlikesi geçirdi. 10 bin kişilik aşure kısa sürede tükendi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.