Avusturya zorunlu askerliği kaldırıyor

Avusturya zorunlu askerliği kaldırıyor

Viyana Valisi'nin "artık Viyana kapılarında Türk tehdidi yok" sözleriyle zorunlu askerliğe gerek olmadığını belirtmesine karşın, Avusturya halkı varolan durumun korunması yönünde oy verdi.

Herhangi bir savaşın içinde olmayan ve komşu ülkelerle arasında dostane ilişkiler bulunan sekiz milyon nüfuslu Avusturya dün gerçekleşen referandumla ülkedeki zorunlu askerlik görevini kaldırmayı oyladı.

Zorunlu askerlik görevini sürdürmek ile Avrupa’nın geri kalanına katılarak profesyonel orduya geçmek arasında karar verilebilmesi için yapılan referandumun sonucunda zorunlu askerlik görevinin devam etmesi gerektiğine karar verdi.

Referanduma katılanların yüzde 59.8'i var olan sistemin korunması yönünde oy verdi, böylece her yıl 22 bin genç altı aylık gönüllü askerlik görevini yerine getirmeye devam edecek. Avrupa Birliği’ne üye 26 ülkeden 21’I profesyonel orduya sahip.

Viyana Valisi Michael Haeupl “artık Viyana kapılarına dayanan Türk veya Rus orduları yok” açıklamasını yaparak profesyonel orduya geçiş yapılması gerektiğine vurgu yapmıştı.

Avusturya ordusu 35 bin askeri birliğe sahip, bunlardan 14 bini profesyonel askerlerden kalanı ise altı aylık zorunlu askerlik görevini yerine getiren acemilerden oluşuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.