Avusturya Ve Türkiye Arasında Kritik Görüşme

Avusturya Ve Türkiye Arasında Kritik Görüşme

“Avusturya'ya Göçün 50'inci Yılı Etkinliği” için Viyana'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'den Diyanet Teşkilatı'na bağlı imamların gelişini yasaklayan "İslam Yasası tasarısı" hakkında görüşmek üzere Dış...

“Avusturya'ya Göçün 50'inci Yılı Etkinliği” için Viyana'ya gelen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye'den Diyanet Teşkilatı'na bağlı imamların gelişini yasaklayan "İslam Yasası tasarısı" hakkında görüşmek üzere Dış İşleri Bakanı Sebastian Kurz ile biraraya gelecek.

Bugün Viyana'ya gelen Kurtulmuş, Viyana Büyükelçiliği'nde hukukçuların da katıldığı bir toplantıda yasa ile ilgili bilgi aldı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, yarın Viyana’da gerçekleştirilecek Avusturya ile Türkiye arasında 1964 yılında imzalanan ve Türk insanının Avusturya´ya iş göçünü düzenleyen anlaşmanın 50'inci yılı vesilesiyle düzenlenecek programda bir konuşma yapacak.

Viyana Intercontinental otelindeki sergi, panel ve müzik dinletisi olarak üç bölümden oluşacak programda, Kurtulmuş'un yanı sıra Viyana Büyükelçisi Mehmet Hasan Göğüş, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül selamlama konuşmaları yapacak.

Programda, Türkiye Avusturya Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Başkanı İstanbul Milletvekili Harun Karaca´nın oturum başkanlığını yapacağı bir panel düzenlenecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.