Avustralya'da Anadolu Festivali Coşkusu

Avustralya'da Anadolu Festivali Coşkusu

Avustralya’da Bayram Türk Kültür Merkezi’nin organizesi ve Sidney Türk Ticaret Odası’nın (STCC) desteği ile düzenlenen Anadolu Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Avustralya’da Bayram Türk Kültür Merkezi’nin organizesi ve Sidney Türk Ticaret Odası’nın (STCC) desteği ile düzenlenen Anadolu Türk Kültür Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Sidney şehir merkezindeki Darling Harbour Tumbalong Park'da gerçekleşen festivale, çok sayıda Avustralyalı yetkili ve misafir katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bayram Kültür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Manav, bu tür organizasyonlarla Avustralya’da yaşayan Türk toplumunu Anadolu’nun eşsiz değerleri etrafında birleştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Manav, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz festival ile Anadolu’nun zengin tarihini buraya taşıdık. Aynı zamanda, Avustralya’da 40 yılı aşkın bir süredir yaşayan Türk toplumunun bu topraklarda paylaştığı değerleri bir kez daha perçinlemiş olduk. Festivalle, Anadolu’nun tarihini, kültürünü, sanatını, müziğini, folklorunu ve yemeklerini Avustralyalılara tanıtmaya çalıştık. Geçen yıl 60 bini aşkın ziyaretçinin katıldığı festivale bu sene daha yüksek bir katılım bekliyoruz.” dedi.

BÜYÜKELÇİ: TÜRKLERİN BAŞARISI BENİ GURURLANDIRIYOR

Törene katılan Türkiye’nin Kanberra Büyükelçi Reha Keskintepe, organizasyon heyetine teşekkür etti. Türkiye’nin burada bulunan toplumunun Avustralya toplumuyla dostluk kurduğunu, bu görüntünün önemli bir harmoni oluşturduğunu kaydeden Reha Keskintepe şöyle konuştu: “Türk toplumu, Avustralya toplumunun dostluk ve harmoni açısından çok önemli bir parçası. Çok çalışkan bir topluma sahibiz. İnsanlarımız, Avustralya’nın gelişmesi ve zenginleşmesi için katkıda bulunmaya çalışıyor. Aynı zamanda iki ülke arasında güçlü bir diyalogun kurulması için ellerinde geleni yapıyorlar. Ben Avustralya Türk toplumunun başarısını gördükçe bundan fevkalade mutlu oluyor ve burada sizlerin karşınıza gururla çıkıyorum.”

AVUSTRALYALI MİLLETVEKİLİ: TÜRK OKULU ÖĞRENCİLERİ, AVUSTRALYA’NIN GELECEK NESİLLERİDİR

Festivale Avustralya Başbakanı Tony Abbott adına katılarak selamlarını ulaştıran REID Bölgesi Federal Milletvekili Craig Laundy, böyle muazzam bir festivali gerçekleştirdiği için, organizasyon komitesine teşekkür etti. Türkiye ile Avustralya arasındaki dostluk ilişkilerinin önemine işaret eden Laundy, kendisinin Türkiye’ye hiç gitmediğini ancak, Avustralya’da eğitim hizmetini veren Amity Kolejleri gibi kurumlar ve bugünkü festival sayesinde, Anadolu’yu görmüş gibi olduğunu söyledi.

Federal milletvekili Craig Laundy şöyle konuştu: “Bugünkü program çök önemli ve anlamlı. Henüz Türkiye’ye gitmedim ama benim seçim bölgem adeta küçük bir Türkiye gibi. Gelibolu Camisi, Amity Koleji ile çok güzel bir Türk toplumu var. Atatürk’ün Anzak anneleri için sarf ettiği sözleri, onun ne kadar vizyon sahibi bir insan olduğunu gösteriyor. Dünyaya da en önemli katkısı 23 Nisan bayramını çocuklara hediye etmesidir. Atatürk, eğitimin ve çocukların yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu da o günlerden anlamıştır. İşte burada sahnede her iki ülkenin milli marşlarını okuyan Amity Koleji’nin öğrencileri bunun somut göstergeleridir. Bu eğitim kurumunda okuyan öğrenciler, Avustralya’nın gelecek nesilleridir. İki ülkeye güzel katkılarda bulunuyorlar. ”

Dün başlayan ve bugün sona eren 3. Anadolu festivaline Avustralyalılar yoğun ilgi gösterdi. Adeta mini bir Türkiye'nin sergilendiği festival, bu yıl hem kültür hem de yiyecek çadırlarının fazlalığı ile ilgiyi daha da artırdı. Alandaki kültür çadırlarında, Türk el sanatları, ebru, hat ve diğer etkinlikleri sergilendi. Gün boyu Türk mutfağının farklı lezzetlerini tatma imkânı bulan ziyaretçiler, diğer taraftan ise Mehter takımını zevkle izledi. Farklı gurupların verdiği konserler programa, ayrı bir renk kattı.

Festival için Avustralya'ya gelen dünyanın yaşayan en uzun insanı Sultan Kösen de Avustralyalıların ilgi odağı oldu. Festival alanında katılımcılar tarafından sıcak karşılanan Kösen'e ilgi gösteren vatandaşlar, fotoğraf çektirebilmek için bir biri ile yarıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.