Avukat Turanlı, Bürolarının Polis Tarafından İzlenmesine Tepki Gösterdi

Avukat Turanlı, Bürolarının Polis Tarafından İzlenmesine Tepki Gösterdi

Sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polisten üçünün avukatı Ömer Turanlı, TEM polislerinin bürolarının önünde beklemesine tepki gösterdi. Avukat Turanlı,...

Sahur operasyonunda gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra haklarında tekrar yakalama kararı çıkarılan 17 polisten üçünün avukatı Ömer Turanlı, TEM polislerinin bürolarının önünde beklemesine tepki gösterdi. Avukat Turanlı, “Bizim ofisimiz adliyeye 500 metre. Fakat büromuzun etrafı polislerle çevrili. Adliyeye yürüyerek götüreceğimiz müvekkillerimize kelepçe vurulmak isteniyor. Müvekkillerimiz için ‘yakaladık’ algısı yaratıp, kamuoyu önünde zor duruma düşürülmek isteniyor.” dedi.

Sahur vakti gözaltına alınan polislerin avukatı Ömer Turanlı, Şişli’de bulunan hukuk bürolarının terörle mücadele polisleri tarafından izlenmesine tepki gösterdi. Turanlı, müvekkilleri Gafur Ataç, Kürşat Durmuş, Selman Yucu’yu ifadesini vermek üzere mahkemeye gitmeden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Müvekkilleri Gafur Ataç, Kürşat Durmuş ve Selman Yucu’nun ifadeye hazır olduklarını kendisine bildirmesinden sonra adliyeye gittiklerini belirten Turanlı, “Sayın mahkeme hakimine durumu ilettik. Hakim bey sorgularının devam ettiğini söyledi. Akşam 9’a kadar bekledik. Hakim Bey, avukat arkadaşımıza ‘Bizim de bir ailemiz var. Bugün 2-3’e kadar ifade alırsam, ertesi gün performansım düşük bir şekilde görev yaparım. O yüzden yarın getirin.’ dediler. Biz de ‘Tamam’ dedik. Bugün itibariyle müvekkillerimizi adliyeye getirmek istiyoruz. Bizim ofisimiz adliyeye 500 metre. Fakat büromuzun etrafı polislerle çevrili. Adliyeye yürüyerek götüreceğimiz müvekkilerimize kelepçe vurulmak isteniyor. Yürüyerek adliyeye giderken, yakaladık algısı yaratıp, kamuoyu önünde müvekkillerimizi zor duruma düşürüp, insanlar nazarında yakaladık imajı oluşturmak isteniyor. Kesinlik böyle bir durum söz konusu değildir. Yakalama ve kelepçe kararına itiraz ediyoruz. Bu tamamiyle algıyı yönetip, müvekkillerimi kamuoyunda zor durumda düşürülmesi için yapılmaktadır.” dedi.

‘HUKUK BÜROSUNUN TAKİP EDİLMESİ EMNİYET TARAFINDAN BİR TACİZDİR’

Sahur vakti yapılan operasyonla gözaltına alınmak istenen polislere destek veren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, “Hukuk bürosunun izlenmesi, takip edilmesi iktidar tarafından, emniyet tarafından bir baskılamadır, müdahaledir, görevi engellemedir, açıkçası bu bir tacizdir. Bu konuda Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’nı ve tüm Baroları göreve davet ediyorum. Bir avukatın ofisine giren çıkan izlenemez. Ben ofise girdiğim zaman emniyet mensuplarına ‘Hayrola niye bekliyorsunuz?’ diye sordum. ‘Biz burada görev yapıyoruz.’ dediler. Benim buraya girişimi de kayıt altına aldılar. Avukatların ofisine giren çıkanların kayıt altına alınması, taciz edilmesi bir demokratik hukuk devletinde karşılanabilen bir husus değildir. Cumhuriyet Başsavcığının re’sen soruşturma başlatmalarını, insan hakları kuruluşlarının bu konuyla ilgilenmelerini istirham ediyorum.” ifadelerini kullandı.

TANAL: YAKALANAN POLİS BAŞINA PİRİM Mİ ALIYORLAR?

Avukatların ofisinin adliyeye yürüme mesafesinde olduğunu kaydeden Tanal, “Müvekkiller kelepçe takılmadan ifade vermek istiyorlar. Ancak emniyet mensupları kapıda bekliyor. Herhalde bir kişi yakalandığı zaman prim mi alıyorlar? Bunu bilemiyorum. Eğer bu şekilde yakalamayla ilgili prim alıyorlarsa, soygun düzenine dönüşmüştür. Biraz evvel İstanbul Valisi ile görüştüm. Sayın Vali’ye 3 kişinin burada olduğunu söyledim. Bu 3 kişinin adliyeye gidip ifade vermek istediğini söyledim. Bu olayın şova dönüşmesini istemediğimizi söyledik. Bize dönüş yapacağını söyledi.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.