Avukat Canbaz: Savcılık Görev Alanı Dışına Çıktı

Avukat Canbaz: Savcılık Görev Alanı Dışına Çıktı

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 7 ilde 17 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alınmasına hukukçular tepki gösterdi. Bursa Barosu avukatlarından Mustafa Canbaz, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan operasyonun, savcılık...

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 7 ilde 17 emniyet mensubu hakkında gözaltı kararı alınmasına hukukçular tepki gösterdi.

Bursa Barosu avukatlarından Mustafa Canbaz, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan operasyonun, savcılık görev alanı dışında olduğunu söyledi. Canbaz, şunları dile getirdi: “Eskiden özel yetkili mahkemeler aracılığı ile yapılan işlemlerin, şimdi daha geniş yetkiler donatılmak suretiyle savcılar tarafından yapılmak istendiğini, hukukun açıkçası çiğnendiğini ve hükümetin, yapmak istediği bir kısım çalışmaları savcılıklar aracılığı ile yaparak korku oluşturmak istediğini düşünüyoruz. Savcılığın görev alanı dışına çıkıldığı çok açık görülüyor.”

Suçlamaların, ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ niteliğinde olduğunu hatırlatan Canbaz, şöyle devam etti: “Bu suçla ilgili gözaltı kararları verilmesini açıkçası bir hukukçu olarak yadırgıyorum. Çünkü çevremizde görüyoruz ki özel hayatın gizliliğini ihlal eden suçlar değil, çok daha ağır suçlarda, bir gaspta yeri geliyor savcılık gözaltı kararı ya da tutuklama talebi ile mahkemeye sevk kararı vermeyebilirken, böyle bir suçla ilgili gözaltı kararı, ev araması kararı vermesini açıkçası hukuk adına yadırgıyoruz. Hukukun siyasi bir fonksiyon ifa etmek için kullanıldığını, hükümetin korku oluşturmak, algı oluşturmak için bu operasyonları yaptığını düşünüyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.