Avlucadan mindere veda mesajı

Avlucadan mindere veda mesajı

Bir dönemler Konya Şekersporda güreş yapan, grekoromen milli takımının başarılı kaptanı Nazmi Avluca, spor yaşantısında son 2 yılını yaşadığını belirterek, "Önce İstanbul ardından Londra'da altın mad

Bir dönemler Konya Şekerspor’da güreş yapan, grekoromen milli takımının başarılı kaptanı Nazmi Avluca, spor yaşantısında son 2 yılını yaşadığını belirterek, "Önce İstanbul ardından Londra'da altın madalya kazanıp güreşe nokta koyacağım" dedi.
Ay-yıldız mayo altında 4 defa Avrupa, 2 defa dünya şampiyonluğunu yakalayan Nazmi Avluca, "Sıra geldi olimpiyat şampiyonluğuna" dedi. Spor yaşantısı boyunca her türlü başarıyı tattığını ancak olimpiyat şampiyonluğunun spor kariyerinde eksik olduğunu ifade eden Avluca, "Güreş yaşantımın son iki yılı benim için son derece önemli ve zorlu geçecek. 2012 yılında Allah nasip ederse ve herhangi bir sakatlığım olmazsa 36 yaşanda olacağım. Bu yaşta Londra'da altın madalya kazanıp spor yaşantıma son vermek istiyorum. Bundan dolayı bu sene ve gelecek sene benim için son derece kritik yıllar olacak" diye konuştu.
KOLAY RAKİP YOK
Eskiden güreşte kolay rakiplerin bulunduğunu ifade eden Nazmi Avluca, günümüz güreşinde mindere çıkan tüm güreşçilerin birbirlerine denk olduğunu söyledi. 84 kilonun güreşte en zorlu kilo olduğunu beliren şampiyon güreşçimiz, "Şuna şöyle bir örnek vereyim. Bir Hırvat rakibim var. Belki 5-6 defa maç yapmışımdır. Her defasında adamı yendim. Ama elde ettiğim galibiyetler çok farklı skorlarla olmadı. En son dünya şampiyonasında 3. maçında Hırvat'a kaybettim. Artık tüm ülke sporcuları çok iyi çalışıyor ve kolay rakip kavramı sona erdi. Bundan dolayı tüm maçlarımız çok zorlu geçiyor" yorumlunda bulundu.
ÖNCE İSTANBUL, ARDINDAN LONDRA
Mindere çıktığını kendisini galibiyete şartlandırdığını, kilosundaki tüm rakiplerini yenebileceğini ancak tersi durumlarında olabileceğini asla aklından çıkarmadığını belirten Avluca, "Ben her mağlubiyet sonrası bir analiz yaparım. Bu mağlubiyeti enine boyuna irdeler ve kendine göre bir sonuç çıkarırım. Bu da benim bir sonraki şampiyonalarda daha emin bir şekilde mindere çıkmamı sağladığı gibi rakip karşısına daha güvenle çıkmama yol açar" diye konuştu.
Nisan ayında yapılacak Avrupa şampiyonasına katılmayacağını ancak sürekli olarak milli takımlarla hem turnuva, hem resmi şampiyonalara gideceğini belirten milli güreşçi, "Eylül ayında İstanbul'da dünya şampiyonası var. Kendimi oraya hazırlıyorum. Seyircimiz önünde dünya şampiyonluğu sayımı üçe çıkarmak istiyorum" dedi.
İstanbul'da şampiyon olması veya olmaması halinde bu defa yeni hedefinin Londra Olimpiyatları olacağını öne süren başarılı sporcu, "Londra benim için çok önemli. Zira spor kariyerimde iki defa dünya şampiyonluğum var. Ancak olimpiyat şampiyonluğum eksik. En son Pekin'de üçüncü oldum. Londra'da olimpiyat şampiyonu olup spor yaşantımı taçlandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.
POLİTİKA MI ASLA
İstanbul'daki dünya şampiyonası ile gelecek yıl Londra'da yapılacak olimpiyat oyunlarından başka hiçbir şeyi düşünmediğini ve tüm yaşantısını bu iki önemli organizasyona göre yaptığını belirten Nazmi Avluca, "Spor yaşantımdan sonra neler yapacağıma henüz karar vermedim. Ancak politika bunların arasında olmayacak. Ne yaparsam yapayım mutlaka güreşin inde olacağım" diye konuştu.
KİNG KONG ALİ RIZA
Grekoromen milli takımında güreşen tüm sporcuların kilosunun dünyadaki favori isimleri olduğunu belirten milli sporcu, kendisinin güreşi bırakmasından sonra aşağıdan gelen gençlerin yerini dolduracağına inanıyor. 84 kiloda Ahmet Yıldırım, Aslan Atem, Muhammed Sadık'ın çok kaliteli isimler olduğunu ve güreşi bıraktıktan sonra bu güreşçilerin bayrağı başarıyla dalgalandıracağını belirten Avluca, "Hele bir King Kong'umuz var ki sormayın. 120 kiloda güreşin yeni Karalin'i Ali Rıza Kayaalp, genç yaşına rağmen çok büyük sonuçlara imza atıyor. Bundan sonra da ülkemize nice Avrupa, dünya, olimpiyat şampiyonlukları kazandıracak bir güreşçi" ifadelerini kullandı.
OĞLUYLA HASRET GİDERİYOR
Ömrünün büyük bir bölümünün kamplar ve şampiyonalarda geçtiğini evlendikten sonra bu yaşantının hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Avluca, eşinin desteğinin kendisine moral verdiğini belirtmeden geçemiyor. Evden ve çocuklardan aylarca uzak kaldıklarını ve bu duruma eşi ve çocuklarının alışmanın ötesinde sürekli desteklediklerini beliren Nazmi Avluca, "Eşimin hakkını ödeyemem. Kamp ve şampiyona dönüşleri oğlum Muhammed yakama yapışıyor. Nereye gitsem yanımda geliyor. Çocuk hasretle büyüyor. Beni de bulunca bırakmıyor" diyerek sözlerine nokta koydu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.