Avea, AR-GE'ye yatırım yapıyor

Avea, AR-GE'ye yatırım yapıyor

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Avea olarak Türkiye'nin tek AR-GE sertifikasına sahip operatörü olduklarını belirtti

Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, Avea olarak Türkiye'nin tek AR-GE sertifikasına sahip operatörü olduklarını belirterek, ''Bu bir tesadüf değil. Bu, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine yaptığımız yatırımın, inancımızın ve kurulduğumuz günden bu yana sürdürdüğümüz AR-GE çalışmalarının karşılığında sahip olduğumuz bir gurur'' dedi.
Şahin, Konya Dedeman Otel'de düzenlenen ''Yerel Basın Buluşmaları'' toplantısında AR-GE yatırımları, yeni Kuluçka Merkezi Projesi, KOBİ yatırımları ve 2011 hedeflerini değerlendirdi. ''Teknoloji hayal gücünün emrinde' diyerek çıktığımız yolda 65 milyon TL yatırım yaptık. Emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz'' ifadelerini kullanan Şahin, ''AR-GE'ye ayırdığımız pay bütçemizin yaklaşık yüzde 20'si. Dünyada bu ortalama toplam bütçenin yüzde 7-8'i civarında? Son beş yılda araştırma ve geliştirme faaliyetleri için 65 milyon liralık yatırım yaptık ve bu kapsamda gelirlerine oranla AR-GE'ye en çok yatırım yapan markalar arasında dünyadaki lider teknoloji şirketler seviyesine ulaştık'' diye konuştu.
AVEA KULUÇKA MERKEZİ PROJESİ-
Avea'nın geliştirdiği ve KOBİ'ler ile tüm kurumsal müşterilerin yaratıcı iş fikirlerinin hayata geçirilmesine fırsat tanıyan yeni ''Avea Kuluçka Merkezi'' projesine davet eden Şahin, şunları kaydetti: ''AR-GE Merkezimiz ile girişimcilere ve başta KOBİ'ler olmak üzere kurumsal müşterilerimize kendi fikirlerini ürüne dönüştürebilecekleri teknoloji ortamı sağlayacağımızın sözünü vermiştik. Bu sözümüzü Avea Kuluçka Merkezi ile yerine getiriyoruz. Avea Kuluçka Merkezi, hem başarılı şirketlerin yükselmesine destek olacak, hem de ülkemiz bu sayede yeni yaratıcı iş alanlarını keşfedecek. Bu doğrultuda girişimciler için özel bir ofis tasarladık.''
Kuluçka Merkezi ofislerinin hemen yanında da girişimcilerin geliştirdiği ürün ve servisleri Avea AR-GE merkezi ürünleri ile bir arada sunulabileceği bir showroom alanının olacağını açıklayan Şahin, ''Kendi ofisleri gibi kullanabilecekler. Böylece girişimciler ürünlerini Avea AR-GE merkezi ürünleri ile birlikte tüm Avea yatırımcılarına ve müşterilerine tanıtma imkanına sahip olacaklar. Bu doğrultuda Konyalı KOBİ'leri de Kuluçka Merkezi'ne davet ediyoruz'' dedi.
''AVEABİZ' MARKASIYLA FARKIMIZI ORTAYA KOYACAĞIZ''-
Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman da, Konya'nın sanayi gücü ile Türkiye'nin lokomotifi olan şehirleri arasında olduğunu belirterek, ''2011 yılında müşterilerimizin değişen ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek, hizmet kalitemizin çıtasını yükseltmek ve kurumsal taraftaki farklılığımızı ortaya koymak amacıyla yepyeni bir değişim hareketi başlattık'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.