Av Sezonu 16 Ağustos’ta Başlıyor

Av Sezonu 16 Ağustos’ta Başlıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Av Komisyonu’nun aldığı karar gereği av sezonu 16 Ağustos tarihinde başlıyor.     Merkez Av Komisyonu'nun (MAK) aldığı karara göre, 2014-2015 av döneminde ülke genelinde...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Av Komisyonu’nun aldığı karar gereği av sezonu 16 Ağustos tarihinde başlıyor.

    Merkez Av Komisyonu'nun (MAK) aldığı karara göre, 2014-2015 av döneminde ülke genelinde avlanma 16 Ağustos tarihinde yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacak. Avlanma süreleri içinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde avlanmak serbest. Ayrıca, yaban domuzu, bıldırcın ve üveyik avı bu avlanma günlerine ek olarak salı gününde de yapılabilecek.

    Avcı başına bazı av hayvanlarının günlük avlanma limitleri, bıldırcın 10, üveyik 8, karatavuk-sakarca 3, çulluk-sakarmeke 4, yabani tavşan 1, kınalı keklik - kum kekliği ve çil kekliği toplam 2, yeşilbaş-boz ördek- fiyu- çamurcun- macar ördeği-tepeli patka- elmabaş patka ve çıkrıkçın toplamda 6, adatavşanı-kaya sansarı 2, yaban domuzu, tilki 2 adet avlanma limiti olarak belirlendi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.