Atm’ye Yerleştirilen Düzeneği, Burslarını Çekmeye Gelen Öğrenciler Fark Etti

Atm’ye Yerleştirilen Düzeneği, Burslarını Çekmeye Gelen Öğrenciler Fark Etti

Ankara'da bir bankanın ATM’sine yerleştirilen düzeneği, burslarını çekmeye gelen öğrenciler fark etti. SD kart ve küçük bir bataryadan oluşan düzenek, olay yerine gelen polis ve banka görevlilerince incelemeye alındı.Olay akşam saat 20.30...

Ankara'da bir bankanın ATM’sine yerleştirilen düzeneği, burslarını çekmeye gelen öğrenciler fark etti. SD kart ve küçük bir bataryadan oluşan düzenek, olay yerine gelen polis ve banka görevlilerince incelemeye alındı.

Olay akşam saat 20.30 sıralarında Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı üzerinde bulunan bir bankanın ATM’sinde meydana geldi. İşlek cadde üzerinde bulunan ve öğrencilerin de sık kullandığı ATM’yi hedef alan dolandırıcılar, ATM’nin kart bölümüne verileri kayıt altına alan bir düzenek yerleştirdi. SD kart, batarya ve hafıza kartından oluşan düzenekte ATM’ye işlem yapmaya gelen müşterilerin kart bilgileri otomatik olarak kayıt altına alıyordu.

Düzenek, ATM’ye burslarını çekmeye gelen bir grup öğrencinin dikkati sayesinde fark edildi. Bankamatikten paralarını çeken öğrenciler, düzeneğin yerleştirildiği kart bölümünün hareket ettiğini fark etti. Ellerini düzeneğe attıkları zaman düzenek ellerinde kalınca da gerçek ortaya çıktı. Kart yerleştirme ünitesinin altına dolandırıcılar bir düzenek kurmuştu. İhbar üzerine olay yerine gelen asayiş ekipleri düzeneği inceledi ve banka yetkililerini olay yerine çağırdı.

Düzeneği fark eden ancak ismini vermek istemeyen bir öğrenci olayı şöyle anlattı, "Saat 20.30 sıralarında ATM’ye para çekmek için geldik. Kartımızı taktık ve paramızı çektik. Paramızı çektikten sonra kart düzeneğe takıldı. Biraz hareket etti. Düzenek de şurada. Biraz hareket ettirince düzenek elimde kaldı.

Daha önceden böyle bir şey yaşamamıştım. Şuanda sınav dönemimiz bizim. Para çekmeye bankamatiğe geldik. Bu dönem de burs yatma dönemleri. Ayın 5’inde başlıyor 10’una kadar devam ediyor. Paramızı çekerken, düzenek biraz hareketlendi ve fark ettik. Zaten normalden de daha büyük gözüküyor. Biz mağdur olduk yani şuanda. Kart takıldı düzeneğe ve takılınca da ben de bir şeyin orada olduğunu fark ettim. Çektim elimde kaldı düzenek. SD kartlı bir düzenek zaten. Dolandırıcılar koymuş. Arkadaşlarımın daha dikkatli olmalarını istiyorum.”

Düzeneği teslim alan polis ekipleri, konuyla ilgili inceleme başlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.