Atlas, Nano Teknolojili Halıyı Katma Değeriyle Yurt Dışına Götürecek

Atlas, Nano Teknolojili Halıyı Katma Değeriyle Yurt Dışına Götürecek

Atlas Halı Genel Müdürü Meriç Bebitoğlu, nano teknolojiyle ürettikleri kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan halıları katma değeriyle yurt dışına götürmek istediklerini söyledi.

Atlas Halı Genel Müdürü Meriç Bebitoğlu, nano teknolojiyle ürettikleri kendi kendini temizleyen ve leke barındırmayan halıları katma değeriyle yurt dışına götürmek istediklerini söyledi.

Bebitoğlu, Atlas Halı olarak ürettikleri ‘Atlas Nano Halı’yla ilgili hedeflerini anlattı. Son dönemde dünyaya bir buluş armağan ettiklerini kaydeden Bebitoğlu, “Bu halının ilk özelliği kendi kendini temizlemesi. Yani, bir lekeyle, kirle, pasla karşılaşmasa bile kendi kendini temizleyerek uzun yıllar kalıyor. Eğer bir lekeyle, mesela kola, çay, vişne suyu gibi lekeyle karşılaştığında da civa gibi leke halının içine işlemeden üstünde kalıyor. Bir peçeteyle silebiliyorsunuz. Müthiş bir kolaylık bu. Müthiş bir kolaylık olduğu için de özellikle hanımlar için, arkasında çok ciddi bir AR-GE çalışması gerektirdi. 1,2 milyon liralık bir yatırımlar gerçekleştirdik. Burada yatırım rakamından daha önemli olan farklı bir yöntemle bu AR-GE çalışmasını yaptık. Dünyada 11 ofisi olan bir malzeme laboratuarıyla, bütün dünyayı nanoteknoloji firmaları bazında taradık. Hepsiyle görüştük. Bu kendi kendini temizleme özelliğini yapabilecek bir Türk firmasıyla anlaştık. 8-9 aylık çok hummalı bir çalışmadan sonra Atlas Nano Halı’yı, üstelik de normal halılarla aynı fiyata tüketiciyle buluşturmayı başardık.” diye konuştu.

Dünyadaki parça halı talebinin 3’te birini Türkiye’nin karşıladğına vurgu yapan Bebitoğlu, "Bu bir gurur vesilesi. Burada tabi doğal olarak çok yoğun bir rekabet ortamı var diğer ülkelerle ve Türkiye’nin kendi firmaları arasında. Biz nano halıyı biraz daha katma değerli olarak yurt dışına götürmek istiyoruz. Çünkü leke barındırmama, kendi kendini temizleme konusu daha önce hiç yapılmamış ancak hayal edilen bir konuydu. Bunu Türkiye olarak, Atlas Halı olarak gerçekleştirmekten gururluyuz. Bu gururu katma değeriyle yurt dışına çıkarmak istiyoruz. Şuanda Azerbaycan’da ve Kazakistan’da ve çevre ülkelerde satışımız var, bayiliklerimiz var. İnşallah tüm Türkiye’ye zaman içerisinde yayılacağız." açıklamasında bulundu.

Kendilerine özgün, anında üretim benzeri bir modellerinin olduğunu aktaran Bebitıoğlu, "Tabi anında üretim halıcılıkta çok zor. Hem çok yüksek metrekarelerde, hem de çok çeşitli renk gruplarında çalışıyorsunuz. Ama biz bölge bayiliği sistemiyle değil, halıcılarla direkt çalıştığımız için aramızda tam bir entegrasyon var. Onların geçtiği siparişleri biz anında görüp üretim talebi olarak oluşturabiliyoruz. Türkiye’nin en büyük lojistik şirketiyle de bir entegrasyon ağımız var. Gündüz 15.30’a kadar gelen siparişi aynı gün depoda yeter ki olsun, 15.30’dan sonraki siparişleri de ertesi gün tüm Türkiye’ye tek noktada ulaştırıyoruz. Tam bir otomasyon ağına sahibiz." şeklinde konuştu.

Halıları son dönemde çok renklendirdiklerinin de altını çizen Bebitoğlu, "Öyle bir trend var. Beyaza beyaz gidiyordu daha çok. Şuanda biraz daha renkliye geçtik. Tabi ki bizde mobilyayı ve ev dekorasyonu sektörünü takip ediyoruz. Birlikte hareket etmemiz belli belirsiz söz konusu." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.