Atina Cami İhalesini Dev Şirketler Kazandı

Atina Cami İhalesini Dev Şirketler Kazandı

Yunanistan’da Atina camisi için beşinci defa tekrarlanan ihale bu defa olumlu sonuçlandı.

Yunanistan’da Atina camisi için beşinci defa tekrarlanan ihale bu defa olumlu sonuçlandı. Yunanistan’ın 4 dev inşaat şirketi J&P Avaks, Terna A.Ş., Aktor ve Intrakat konsorsiyumunun verdiği teklif kabul edildi.

Başkent Atina’ya inşa edilmesi için yaklaşık bir asırdır süren çabalarda son viraj dönülüyor. Altyapı Bakanlığı’nın Atina merkezi yakınlarındaki Votanikos semtinde inşa etmeyi planladığı cami ihalesini ülkenin önde gelen firmalarından oluşan konsorsiyum kazandı. J&P Avaks, Terna A.Ş., Aktor ve Intrakat şirketleri, toplam 946 bin Euro’luk ihale bedelinde yüzde 7’lik indirim yaptı. Sözleşmenin imzalanmasının ardından proje 6 ayda bitirilecek.
Cami arazi toplam 17 dönümden oluşuyor. Arazi içerisinde yer alan eski bir bina camiye dönüştürülerek Müslümanların hizmetine sunulacak.

Daha önce Atina cami için 9, 18 ve 26 Temmuz ve 25 Ekim'de art arda dört defa ihaleye çıkılmış ancak herhangi bir şirket teklif sunmamıştı.

Eski bir binadan dönüştürülecek caminin inşa masraflarını Yunan devleti karşılayacak. 350 kişi kapasiteli olacak caminin minaresi bulunmayacak. Cami ile birlikte toplantı odası, imam odası, abdest alma yeri, kadınlar bölümü gibi ilave yapılar da kompleks içerisinde yer alacak.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.