Ata'ya Saygı Yürüyüşü'ne İzmirlilerden Yoğun Katılım

Ata'ya Saygı Yürüyüşü'ne İzmirlilerden Yoğun Katılım

İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ata'ya Saygı Yürüyüşü'yle Atatürk’ü andı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Unutturmaya çalışanlara inat, biz Atamızı tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz."...

İzmirliler, Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7. Ata'ya Saygı Yürüyüşü'yle Atatürk’ü andı. Başkan Aziz Kocaoğlu, "Unutturmaya çalışanlara inat, biz Atamızı tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz." dedi.

İzmirliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 76. yıl dönümü dolayısıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen 'Ata'ya Saygı Yürüyüşü'nde buluştu. Alsancak Limanı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşün ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuşma yaptı.

İzmir'in 'bağımsızlık ve direniş destanımızın simge kenti' olduğuna dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ü hasret, sevgi, saygı ve minnetle andıklarını belirterek, "Bizimkisi, 76 yıldır bitmeyen, aksine her geçen yıl biraz daha büyüyen büyük bir özlem. Atamızın bize bıraktığı bu büyük mirası, Cumhuriyet ve devrimlerini titizlikle korumak, geliştirmek ve tıpkı O'nun yaptığı gibi gelecek kuşaklara onurla teslim etmek zorunda olduğumuzun bilincindeyiz." şeklinde konuştu.

Kocaoğlu, şöyle devam etti: "Sevgili Atam, bizler seni hiç görmedik. Hani demiştin ya, beni görmek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, duygularımı anlıyor ve hissediyorsanız bu kafidir diye... Unutturmaya çalışanlara inat, biz seni tüm benliğimizle hissediyor, anlıyor ama en çok da özlüyoruz. Kentimiz, ülkemiz ve tüm insanlık için çalışırken gösterdiğin yoldan sapmayacağımıza bir kez daha söz veriyoruz."

Başkan Kocaoğlu, konuşmasını, Behçet Kemal Çağlar’ın Nöbetçi Millet şiirinden şu dizelerle tamamladı:

"İsterse hayat zehrolsun; isterse kurşun düşsün yanımıza, belimize/ İsterse geçinmek için bir dilim kuru ekmek geçmesin elimize/ Dünya düşsün peşimize, yer sarsılsın yerinden.../ Ne senden geçeriz Atam, ne senin eserinden!"

Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından sahnelenen Kurtuluş Destanı konulu tiyatral gösteri, izleyenlere duygulu anlar yaşattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.