Atatürk Vefatının 76. Yılında Türkmenistan’da Saygıyla Anıldı

Atatürk Vefatının 76. Yılında Türkmenistan’da Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta da anıldı.Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta da anıldı.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde program düzenlendi. Yerel saat ile 09.05 (TSİ 6:05) geçe bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Türkmenistan hükümetini temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Matiyev’in katıldığı anma töreni, yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nun da katıldığı anma törenine, elçilik mensupları, Türk iş adamları, öğrenciler ve basın mensupları hazır bulundu.

Türkmen Bakan Matiyev, Türkmenistan hükümeti adına Türkmen askerleri eşliğinde parktaki Atatürk büstüne çelenk koydu. Ardından Büyükelçi Mütevellioğlu, anıta çelenk bıraktı. Daha sonra günün anlamını anlatan konuşmalar yapıldı.

Törende konuşan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Matiyev, bugün her sene olduğu gibi kardeş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere biraraya toplanmış bulunduklarını kaydetti. Dışişleri Bakan Yardımcısı Matıyev, ikili münasebetlerin büyük bir geleceğe sahip olduğunu güvenle söyleyebileceğini belirtti. Atatürk’ün büyük bir lider olduğunu söyleyen Türkmen yetkili, onun Türk ve Türk dünyası halklarının kalbinde ebedi yaşayacağını ifade etti.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükelçi Mütevellioğlu konuşmasında, Atatürk’ü Türkmenistan’da anmanın büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Mütevellioğlu ayrıca, “Tarihe mal olmuş eylemleri ve söylemleriyle bütün dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış, örnek alınacak bir insanı yetişdirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Atatürk insanlığın sevgisini kazanan, Türk milletinin tüm bireyleri ile gönülden bağlı olduğu tarih boyunca nadiren görülebilecek bir dahi, yenilmez bir komutan, üstün bir kişilik ve devlet adamıdır. Tarihde şüphesiz büyük liderler görülmüştür. Ancak bunlardan pek azı tarih sayfalarından sıyrılarak, bugünlere kadar gelebilmişler. Oysa ki, Atatürk 76 sene önce aramızdan ayrıldığı gibi, bugün de Türk milletinin hafızasındaki ve yüreğindeki yerini korumaktadır.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iş adamları ve diğer katılımcılar anıta çelenk bıraktılar.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.