Atatürk Vefatının 76. Yılında Romanya'da Anıldı.

Atatürk Vefatının 76. Yılında Romanya'da Anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yıl dönümünde Romanya'nın başkenti Bükreş'te anıldı.Başkentin en işlek caddelerinden Calea Victoria caddesi üzerinde bulunan Atatürk büstünde yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Törene, Türkiye...

Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 76. yıl dönümünde Romanya'nın başkenti Bükreş'te anıldı.

Başkentin en işlek caddelerinden Calea Victoria caddesi üzerinde bulunan Atatürk büstünde yapılan tören saygı duruşu ile başladı. Törene, Türkiye Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Askeri Ataşe Jandarma Kurmay Albay Şamil Türk Özkan, Azerbaycan Bükreş Büyükelçisi Farid Abdinbayov ve Romanya'da bulunan Türk sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan tören, Atatürk büstüne çelenklerin bırakılması ve Büyükelçi Osman Koray Ertaş'ın konuşması ile sona erdi.

Büyükelçi Ertaş konuşmasında, "Atatürk, Türk milletinin yeniden doğuşunun mimarıdır. Önderlik ettiği kurtuluş mücadelesiyle, Türk milletinin bağımsızlığını daimi kılmış, kurduğu Cumhuriyet’le hür, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin temellerini atarak, büyük bir modernleşme sürecini başlatmıştır. Milletimizden aldığı büyük destekle harap olmuş bir ülkeyi yeniden ayağa kaldırmıştır. Aramızdan ayrılışının 76. yılında, Türk milletinin aklında, gönlünde ve yüreğinde müstesna bir yeri bulunan büyük önder Atatürk'ü bir kez daha saygı ve özlemle anıyor, bu vesileyle, onunla birlikte fedakârca gayret gösteren istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyorum." dedi.

Tören sonrası Türk vatandaşlar Atatürk büstünün önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.