Atatürk Vefatının 76. Yıl Dönümünde Kktc'de De Törenlerle Anılıyor

Atatürk Vefatının 76. Yıl Dönümünde Kktc'de De Törenlerle Anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76’ncı yıl dönümünde KKTC'de de törenlerle anılıyor.Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta...

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 76’ncı yıl dönümünde KKTC'de de törenlerle anılıyor.

Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa’daki ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Protokol sırasına göre çelenklerin anıta bırakılmasıyla başlayan törende, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, bazı bakanlar, milletvekilleri, diğer askeri erkan ve sivil yetkililer katıldı.

Anıta çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar yarıya indirildi. Tören, Anıt Özel Defteri’nin imzalanmasıyla sona erdi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu törenin ardından özel anıt defterine şu mesajı yazdı; “Yüce atam, bir 10 Kasım’da daha seni anmak ve şükranlarımızı sunmak için huzurundayız. Devrimlerini ve ilkelerini özümsemiş olarak Kıbrıs Türk halkı açtığın yolda, gösterdiğin hedefler doğrultusunda çalışarak bugünlere ulaşmıştır. Bedenin bizden ayrı olsa da, aradan geçen onlarca yıla rağmen fikirlerinle içimizde yaşıyorsun. Büyük bir ileri görüşlülükle ortaya koyduğun düşünce sistemin ve ilkelerin bugün de bizi aydınlatmaya ve yol göstericimiz olmaya devam ediyor. Ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.