Atatürk, Türkmenistan'da Anıldı

Atatürk, Türkmenistan'da Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75.yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 75.yıl dönümünde Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta törenle anıldı.

Aşkabat'ta bulunan Atatürk Parkı’ndaki Atatürk anıtı önünde Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçiliği tarafından düzenlenen program, yerel saat ile (TSİ 6:05) 9'u 5 geçe başladı.

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu'nun hazır bulunduğu törene, Türkmenistan hükümetini temsilen Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Matiyev, elçilik mensupları, Türk iş adamları, öğrenciler ve basın mensupları katıldı.

Tören, Atatürk ve Türk şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve milli marşların okınmasıyla başladı. Türkmen Bakan Matiyev, Türkmenistan hükümeti adına Türkmen askerleri eşliğinde Atatürk büstüne çelenk koydu. Büyükelçi Mütevellioğlu da, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçiliği adına bir çelenk bıraktı.

Törende konuşan Türkmenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Berdi Matiyev, Türkiye’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere bir araya geldiklerini belirtti. Türkmen bakan, Türkmenistan ile Türkiye ilişkilerinin bundan sonra daha da gelişeceğine inandığını söyledi.

Büyükelçi Mütevellioğlu da konuşmasında, bağımsızlık savaşının önderi, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, ata yurdu Türkmenistan’da anmaktan büyük bir onur duyduklarını söyledi. Mütevellioğlu ayrıca, "Tarihde şüphesiz büyük liderler görülmüştür. Dünyada çok sayıda lider yetişmiştir. Ancak bunlardan pek azı tarih sayfalarından sıyrılarak, bugünlere kadar gelebilmişler. Oysa ki, Atatürk 75 sene önce aramızdan ayrdıldığı gibi, bugün de Türk milletinin hafızasındaki ve yüreğindeki yerini korumaktadır." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iş adamları ve diğer katılımcılar anıta çelenk bıraktılar. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.