Atatürk Tüm Yurtta Anılıyor

Atatürk Tüm Yurtta Anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor. Anma kapsamında Nevşehir'de de tören düzenlendi.    Nevşehir Valiliği önündeki...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76. yılında yurt genelinde, KKTC ile dış temsilciliklerde törenlerle anılıyor. Anma kapsamında Nevşehir'de de tören düzenlendi.

    Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na 08.55’de Vali Mehmet Ceylan, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından çelenklerinin konulması ile başlayan törende, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal ettiği saat olan 09.05’de, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra, törene katılanların İstiklal Marşı söylemesi ile bu alandaki tören sona erdi.

    Atatürk’ü anma programı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan anma etkinliği ile devam etti. Atatürk için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan anma etkinliğinde günün anlam ve öneminin dile getirildiği konuşmanın yanı sıra öğrenciler şiirler okudu.

    Etkinlik, Nevşehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği 10 Kasım Oratoryo’su ile sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.