Atambayev, Astana'da Temaslarına Başladı

Atambayev, Astana'da Temaslarına Başladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak başkent Astana’ya gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, temaslarına başladı. Akorda Sarayı’nda bir araya gelen Nazarbayev ve Atambayev, iki ülke arasında; ekonomi,...

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak başkent Astana’ya gelen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, temaslarına başladı. Akorda Sarayı’nda bir araya gelen Nazarbayev ve Atambayev, iki ülke arasında; ekonomi, ticaret, yatırım, enerji, ulaştırma ve kültürel konularda işbirliğini artırma konularını ele aldı. Küresel ve bölgesel konuların da ele alındığı görüşmede Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne üyelik hazırlıkları değerlendirildi.

Kazakistan ve Kırgızistan arasındaki ticaret hacminin küresel ekonomik sorunlara rağmen son iki yılda 1 milyar doları geçtiğini hatırlatan Nazarbayev, Kırgızistan’ın son zamanlarda ekonomik ve siyasi anlamda gösterdiği kalkınmadan gurur duyduğunu dile getirdi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev de ülkesine ve halkına gösterdiği destekten dolayı Kazak lidere teşekkür etti. Nazarbayev’in tecrübesi ve uyguladığı başarılı politikalardan faydalandığını belirten Atambayev, Nazarbayev’in pozitiv politikları sayesinde Kazak işadamlarının ülkesine 1 milyar dolardan fazla yatırım yaptığını belirtti.

Kırgızistan’ın Avrasya Ekonomik Birliği’ne giriş sürecini desteklemek maksadıyla Kazakistan’ın 100 milyon dolar yardım yapacağını söyleyen Atamabyaev, ‘Kazakistan’ın artık parası olmamasına rağmen bu yardımı bize yapıyor. Bunu sadece kardeş olan halk yapar.’dedi

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.