Atakent Mahallesi'nin Trafik Çilesi Masaya Yatırıldı

Atakent Mahallesi'nin Trafik Çilesi Masaya Yatırıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde yaz ayında tatilciler dolayısıyla yoğun bir trafik akışına sahne olan Atakent Mahallesi'nde meydana gelen kazalar vatandaşların ve ilçe yetkililerin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.Silifke Kaymakamı Fatih...

Mersin'in Silifke ilçesinde yaz ayında tatilciler dolayısıyla yoğun bir trafik akışına sahne olan Atakent Mahallesi'nde meydana gelen kazalar vatandaşların ve ilçe yetkililerin katıldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, mahallede geçtiğimiz günlerde meydana gelen kaza sonrası yolu 4 saat trafiğe kapatan vatandaşların sözcüleri ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Toplantı Silifke Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Silifke Emniyet Müdürü İsmail Kavaklı, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, bölge trafik ekipleri, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Metin Aytekin ve mahalle temsilcileri katıldı.

Toplantıda olayın meydana gelişinin kamera görüntüleri izlendi. Görüntülerin sonunda hatanın sürücüye değil, yayaya ait olduğu açıkça gözlenirken, yolu 4 saat trafiğe kapatılmasının ne kadar uygun olup olmadığı tartışıldı.

Toplantıda bulunan mahalle sakinlerine söz veren Kaymakam Fatih Damatlar, konuyla ilgili görüş ve istekleri aldı. Mahalle sakinleri, "Biz buraya boş şeyler konuşalım diye gelmedik. Bazılarımız 20 yıldır Atakent’te yaşıyoruz ve her yıl böyle kazalara şahit olmaktan bıktık. En son kaza bizim sabrımızın sonuna geldiği kazaydı. On gün içinde 9 kaza meydana geldi. Binlerce insan Atakent’te tatile geliyor. Biz artık can vermek istemiyoruz. Hakkımızı yol kapatarak aramak belki yanlış ama sesimizi bir şekilde duyurmak istedik." diye konuştu.

Mahalle sakinlerinin bir diğer isteği ise üst geçidin yerinin yanlış olduğunu iddia etmeleri oldu. Plaj girişinin bulunduğu yerden biraz ileride Süzerler tatil sitesi önüne üst geçit talebinde bulundular. Ayrıca orta refüjlerin bulunduğu yere ise telli şerit istendi.

Mahalle sözcülerini dinledikten sonra Kaymakam Damatlar ise "Görüntüleri izlediniz, kazayla ilgili soruşturma başlamıştır. 5 yıldır Silifke'de görev yapıyorum ve böyle bir olaya ilk kez şahit oldum. Yolu 3,5-4 saat kapattınız ve beni çağırdınız. İstesem gelmezdim, yazılı kurallar vardır, gelip gelmeme gibi bir durumum vardır. Ben yine de geldim, daha hızlı gelmek istedim ama insan anlık gelemiyor. Siz o yolu kapatırken yoldan geçen diğer sürücülerin ne günahı var ki bu kadar saat sıcakta yolda bekledi. İzinsiz bir gösteri yaptınız, her şeye rağmen ortada bir suç varsa araştırmasını yaptık ve sizlere bu görüntüleri gösteriyoruz. Hepiniz izleyin ve o günkü eylemi ve diğer vatandaşlara yapılan haksızlığı hep birlikte görün. Bu konuyu sizlerin vicdanına bırakıyorum." dedi.

Kaymakam Damatlar üst geçitlerin hizmete girdiğinin vatandaşa hayırlı uğurlu olması gerektiğini belirtirken, "Sizler gibi bizler de kimsenin malına ve canına bir zarar gelsin istemeyiz. Bu nedenle sizler ne kadar hassassanız bizlerin de evladı var ve hassasız. İki üst geçit hizmete girdi, üçüncüsü için talep ettiniz, bölge müdür yardımcımız da sözünü verdi. Hayırlı uğurlu olsun." diye sözlerini sürdürdü.

Üçüncü köprünün yapımı için söz veren Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Metin Aytekin, "Sizlere üçüncü köprü için söz veriyorum ama sizlerden de bir isteğim var. Üst geçit yapımı sırasında doğabilecek zorluklara karşı bizlere yardımcı olmanız. O zaman bir ay içerisinde üst geçit yapımını söz veriyorum ve tatilciler gitmeden üçüncü üst geçidinizi teslim edeceğim." şeklinde konuşmasını tamamladı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.