Ata ilginin artması sevindiriyor

Ata ilginin artması sevindiriyor
Türk halkının en kadim dostlarından olan, birlikte savaşa giden, fetihlerde büyük etkisi olan, dostane hayvanlardan atlar, günümüzde teknolojinin gelişmesiyle önemini yitirse de özel sektörün uğraşları ile varlığını sürdürmeye çalışıyor.
Selçuk Üniversitesi’nin özelleştirmeler kapsamına aldığı Binicilik Tesisleri’ni devralan Hippoterapist Fatma Oruç Ay tesislerde hem atların bakımını üstleniyor, hem ata binmeyi öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyor, hem de hippoterapi adı verilen atla terapi şekliyle fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıkları olanların bu rahatsızlıklarını daha hızlı bir şekilde bertaraf etmelerine yardımcı oluyor.
AT BİNİCİLİĞİNE İLGİ ARTIYOR
Tesislerde at binmeyi öğrenmek isteyenler için ders verdiklerini ve 8 seansta ata binmeyi öğrettiklerini belirten Fatma Oruç Ay, özellikle üniversite öğrencilerinin ata ilgi gösterdiğini belirtti. Binicilik eğitiminin Konya’da makul fiyatlarla verildiğini ve özellikle İstanbul, İzmir gibi illerden gelen üniversite öğrencilerinin bunu fırsat bilerek, ata binmeyi Konya’da öğrendiklerini ifada eden Fatma Oruç Ay, “Şu an yaklaşık 50 üniversite öğrencisine ata binme dersleri veriyoruz. Seanslar 25 lira, 8 seansta öğrencilerden sadece 150 lira alıyoruz. İstanbul’da ise sadece bir seans ders 100 liraya veriliyor. Ata binmeyi öğrenmek isteyen öğrenciler Konya’yı fırsat olarak görüyor ve burada öğreniyor” dedi.
HAFTANIN BİR GÜNÜNÜ BAYANLARA AYIRDIK
Tesislerinde bayan seyis ve bayan antrenörlerin de bulunduğuna dikkat çeken Fatma Oruç Ay, haftanın bir gününü bayanlar için ayırdıklarını, talep edildiği sürece bayanlara da ata binmeyi öğrettiklerini belirtti. Bayanların rahat rahat çalışma yapabilecekleri bir ortama sahip olduklarını söyleyen Ay, “Ata binmek sadece erkeklere mahsus değildir. İsteyen bayanlar da ata binmeyi öğrenebilir. Konya’da bayanların da ata binmeyi öğrenmek isteyeceklerini düşünerek böyle bir çalışma başlattık. Ayrıca atı, evlilik törenlerinde de kullanmak mümkün. At üzerinde nikah kıymak isteyenler veya gelini atla taşımak isteyenler olabiliyor. Bu tür konularda da yardımcı olmaya hazırız. Kapımız herkese açık” diye konuştu.
BELEDİYELERLE ORTAK ÇALIŞMAK İSTİYORUZ
Binicilik Tesisleri’ni devraldıktan sonra büyük bir çaba sarf ederek atıl vaziyette kalmış olan tesisleri yeniden canlandırdıklarını belirten Fatma Oruç Ay, çevre düzenlemesi ile ilgili eksiklerinin olduğunu belirterek, bu konuda ilgili belediyelerin desteğini beklediklerini ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’le hem bu konuyu hem de rehabilitasyon merkezlerinin atla yapılan terapiye teşviki konusunu görüşmek için randevu almaya çalıştıklarını fakat kendisine bir türlü ulaşamadıklarını dile getiren Fatma Oruç Ay, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, rehabilitasyon merkezleri ve terapi merkezleriyle bir çalışma başlattı. Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi gören hastaların, atla terapi almasını ve hastaların daha hızlı bir şekilde tedavi edilmesini sağladı. Konya’da da böyle bir çalışma başlatılabilir” ifadelerini kullandı.
RASİM ATALAY

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.