Asya’da bu sezon gol rekoru kırıldı

Asya’da bu sezon gol rekoru kırıldı

Bank Asya 1. lig’de 2009-2010 sezonunun istatistikleri açıklandı. Ligde 306 maçta 780 gol atılırken, hakemler ise, 1431 sarı ve 94 kırmızı kart gösterdi.

İstatistiklere göre, 34 haftada yapılan 306 maçta toplam 780 gol atılırken, maç başına düşen gol sayısı 2.55, hafta başına düşen gol sayısı da 22.94 olarak gerçekleşti. 35 golle ligin son haftasında bu sezonun en yüksek gol rakamına ulaşılan ligde, 19. ve 28. haftalardaysa takımlar 16 gol sevinci yaşayabildi. En farklı galibiyetleri, 12. haftada Kardemir Karabükspor, deplasmanda Mersin İdmanyurdu’nu, 16. haftada da Bucaspor, Çaykur Rizespor’u 6-1 yenerek elde etti. Bu sezon en fazla liderlik koltuğunda oturan takım, şampiyon Kardemir Karabükspor oldu. Karabük ekibi, 19 hafta zirvede kalırken, Konyaspor 12, Bucaspor da 3 hafta ligin birinci sırasında yer aldı.

2009-2010 sezonunun gol krallığını, 18 gol atan Kardemir Karabüksporlu Yasin Avcı elde etti. Bu oyuncuyu 16’şar golle Kardemir Karabüksporlu Emenike ve Bucasporlu Mehmet Batdal ile 14’er gol atan Kartalsporlu Yakubu ile Samsunsporlu Turgut Doğan Şahin takip etti. 39 penaltı vuruşu golle sonuçlanırken 14 oyuncu topu kendi ağlarına gönderdi. Sadece 5 takımın kendi kalesine gol atmadığı ligde, Kocaelisporlu Bilal Turgut, bu şanssızlığı 2 kere yaşadı. Ligde ayrıca Altay, Boluspor, Bucaspor, Çaykur Rizespor, Giresunspor, Hacettepe, Karşıyaka, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor ve Samsunsporlu futbolcular da birer kez kendi kalelerine gol attı. Mersin İdmanyurdu oyuncusu Zafer Şahin, 8. haftada oynanan Dardanelspor maçında hem kendi kalesine hem de rakip filelere gol göndermeyi başardı. Bank Asya 1. ligde, 39 penaltı golünün atıldığı ligde, penaltı atışından en fazla gol bulan takım Boluspor (8) oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Konyaspor penaltıdan gol atamadı. Giresunspor’un 5, Bucaspor ve Mersin İdmanyurdu’nun ağlarında 4’er penaltı golü gördüğü ligde, Altay, penaltı atışından hiç gol yemedi.
Bank Asya 1. Lig’de 2009-2010 sezonunda, 18 takımdan, futbolcuları kırmızı kart görmeyen olmadı. Toplam 94 kırmızı ve 1431 de sarı kartın gösterildiği bu sezonun “en centilmen takımı” olarak, futbolcuları yalnızca 1 kırmızı, 81 de sarı kart gören Boluspor oldu. Yeşil-beyazlı temsilcimiz Konyaspor ise 77 sarı, 6’da kırmızı kart gördü. Boluspor’u 2 kırmızı ve 81 sarı kartla Altay ve 3 kırmızı ve 59 sarı kartla Kardemir Karabükspor izledi. 34 haftada, futbolcularına toplam 10 kırmızı ve 78 de sarı kart çıkan Orduspor, “en hırçın” takım oldu. Bu takımın ardından Adanaspor, 8 kırmızı ve 95 sarı kartla 2. sırada yer aldı. Bu sezon futbolcuları en fazla sarı kart gören takım olan Adanaspor’un futbolcularına 95 sarı kart çıktı. En az sarı kartı ise 59 ile Kardemir Karabüksporlu futbolcular gördü. Bir karşılaşmada 8 ile en fazla sarı kart, 8. haftadaki Kocaelispor müsabakasında Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu oyunculara, ayrıca 17. haftadaki Boluspor maçında da Karşıyakalı futbolculara gösterildi. 306 karşılaşmanın yapıldığı bu sezon, maç başına 4.68, hafta başına 42.09 sarı kart, hafta başına da 2.76 kırmızı kart düştü. Orduspor’dan Jerry Akaminko ve Müslüm Yelken’in 3’er kırmızı kart gördüğü ligde, Adanaspor’dan Emre Aktaş ve Onur Demirtaş, Çaykur Rizespor’dan Evren Kürkçü, Kartalspor’dan Serkan Özsoy, Kocaelispor’dan Erhan Agaçe ve Serdar Topraktepe, Konyaspor’dan Ahmet Görkem Görk ve Tayfun Türkmen ve Mersin İdmanyurdu’ndan Erdal Sezek 2’şer kırmızı kart gördü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.