Asya Kalkınma Bankası Başkanı Nakao Azerbaycan'da

Asya Kalkınma Bankası Başkanı Nakao Azerbaycan'da

Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkanı Takehiko Nakao, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen ve Maliye Bakanı Samir Şerifov'la bir araya gelen Nakao, ardından yerli ve yabancı gazetecilerin...

Asya Kalkınma Bankası (AKB) Başkanı Takehiko Nakao, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan'a geldi. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilen ve Maliye Bakanı Samir Şerifov'la bir araya gelen Nakao, ardından yerli ve yabancı gazetecilerin de katıldığı basın toplantısı düzenledi. Nakao, basına yaptığı açıklamada 2015'te AKB'nin 48. yıllık toplantısını Bakü'de gerçekleştireceklerini bildirdi. Toplantıya 67 ülkeden bakan seviyesinde katılımın ön görüldüğünü belirten Nakao, ayrıca dünyanın çeşitli ülkelerinde akademisyenlerle birlikte paraya yön veren üst düzey yöneticilerden oluşan 3 bin kişinin, Bakü'ye geleceğini söyledi. Başkan Nakao, Mayıs ayında gerçekleştirilecek toplantının gündemiyle ilgili, "Bu gün dünyada ekonomik anlamda bir çok sıkıntılar var. Bu sıkıntıların çözümünün uluslararası ortaklıklardan geçtiğine inanıyoruz. Yıllık toplantımız da bu kapsamda gerçekleşecek" dedi.

Azerbaycan'ın, AKB'ye 1999 yılında üye olduğunu hatırlatan Nakao, bugüne kadar büyük ortaklıklar ve gelişmeler sağladıklarını kaydetti. Nakao, Azerbaycan'la geçen 15 yıldaki ortaklıkta, AKB'in ülkeye 1,64 milyar dolar kredi ayırdığını bildirdi.

Asya-Pasifik Bölgesi’nde yoksulluğun azaltılması, sürdürülebilir ekonomik büyümenin sağlanması, sosyal kalkınma ve iyi yönetimin gerçekleştirilmesi amacını taşıyan AKB, 1966 yılında kuruldu. Üye ülkelerini, bölge içi ve bölge dışı olarak iki grupta toplayan AKB'de, Türkiye bölge dışı ülkeler arasında yer alıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.