ASKF 2001in en iyilerini açıkladı

ASKF 2001in en iyilerini açıkladı

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunca bu yıl 10unsu düzenlenen 2011 yılının en iyileri ödül töreni, yarın yapılacak

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunca bu yıl 10’unsu düzenlenen 2011 yılının en iyileri ödül töreni, yarın yapılacak. Konya Anemon otelde gerçekleştirilecek ödül töreni saat 14.00’de başlayacak ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katılacak.  Törende, her yıl olduğu gibi 2011 yılının en başarılılarına ödülleri verilecek.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu genel başkanı Remzi Ay, bu yıl 6 onur ödülü verileceğini dile getirdi. Buna göre, merhum Faik Özköksal onur ödülü, Amatör kulüplere sürekli ve geniş kapsamlı malzeme desteğinden dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e verilecek.

Merhum şehit hakem Muharrem Samur onur ödülüne; Selçuklu ilçesinde yapmış olduğu ve yapacağı spor tesisleri ve Selçuklu Belediye Spor olarak amatör spora vermiş olduğu desteklerden dolayı Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merhum Ziya Nurullahoğlu onur ödülüne ise, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna kütüphane açılmasında katkılarından dolayı Selçuk Üniversitesi Öğretim görevlisi Orhan Şenere layık görüldü.

Merhum hakem Yılmaz Oydemir onur ödülü Konyalı bir federasyon başkanı olarak Tekvando’da yurt içinde ve yurt dışında elde ettiği başarılarından dolayı Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin ile Konyalı bir federasyon başkanı olarak Halter’de yurt içinde ve yurt dışında elde ettiği başarılardan dolayı Hasan Akkuş’a verilecek.

Merhum şehit futbolcu Süleyman Ballan onur ödülüne Konyalı ilk Milli bisikletçi Saim Kıyıcı (1952 Yılında Konya’nın İlk Türkiye Şampiyonu, 1953 Yılında Konya’nın ilk Milli bisikletçisi), mastırlar 55 – 59 yaş Balkan atletizm şampiyonu. Durali Yıldız, merhum futbolcu Durmuş Coşkun onur ödülüne de spor tesislerin hazırlanması, bakımı ve onarımıyla amatör spora yaptığı hizmetlerden dolayı İl Müdürlüğü şube Müdürü Aydan Elbaş layık görüldü.

ASKF vefa ödülü Milli cimnastikçi Yunus Emre Uyar’a verilecek. Uyar, cimnastikte Milli formayı başarıyla temsil etmiş, geçtiğimiz yıllarda Milli takım kampında çalışma sırasında geçirmiş olduğu kaza nedeniyle spor hayatını noktalamıştı. Ancak elde ettiği başarılarla Konya spor camiasına unutmaz sevinçler yaşatmıştı. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından verilecek 2011 yılının hizmet ödülleri ve ödül alacaklar ise şöyle: Yılın en iyi il temsilcisi: Alper Arıkoğlu (Basketbol il temsilcisi)- Konya’da yapılan ulusal ve uluslararası basketbol organizasyonlarının gerçekleşmesinde önemli katkılarda bulunması ve sergilediği üstün başarıdan dolayı. Yılın en iyi yöneticisi: Süleyman Yılmaz  (Araplarspor)- Yıllardır Araplarspor yöneticiliği ve tertip komitesindeki özverili hizmetlerinden dolayı. Yılın en iyi hakemi: Hasan Ertugan. Yılın en iyi antrenörleri: Hasan Bakar (Selçuklu Belediyesi Hentbol Takımı Hentbol  U-14 Milli takım baş antrenörü.) Hentbol Konya İl temsilcisi: 2007 –2008 Ortaokullar Türkiye Şampiyonluğu. 2008–2009 kulüplü küçükler Türkiye şampiyonluğu. 2009 –2010 liseler Türkiye şampiyonluğu. 2010–2011 yıldızlar Türkiye şampiyonluğu. Muhammet Bekaroğlu (Karapınar Belediyespor): 2008 yılından beri Karapınar Belediyespor kulübünde genç takım ve A takımını istikrarlı bir şekilde çalıştırmasından dolayı.

2011 YILINDA SPOR BRANŞLARINDA “EN” İYİLER:

Yılın en iyi takımı: Tümosanspor, yılın en iyi futbolcusu: Hakan Karayanız, yılın en iyi atıcısı: Çiğdem Özyaman,Yılın en iyi atleti: Fatih Bilgiç Yılın en iyi Badmintoncusu: Bünyamin Ünsal, Yılın en iyi bisikletçisi: Ahmet Örken  Yılın en iyi boksörü: M. Nadir Ünsal

Yılın en iyi judocusu: Semih Kahremen  Yılın en iyi güreşçisi: İ. Hakkı Erduran  Yılın en iyi karatecisi: Ziya Yaşar,  Yılın en iyi haltercisi: Hatice Demirel  Yılın en iyi bedensel engellileri: Avni Kertmen, Emine Seçkin, İlker Tuzcu, M. Sami Saraç, Nazmiye Muslu,  Osman Yüksel. Yılın en iyi tekvado’cusu: Durdane Altunel, Yılın en iyi kick-boks’cusu: Hatice Coşkun,  Yılın en iyi işitme engelli sporcusu: Mehmet Uysal, O. Cemil Şimşek, Cemil Kurbi, Yılın en iyi görme engelli sporcusu: Ayşegül Bilgili, Mustafa Kandemir, Yılın en iyi vücut geliştirme sporcusu: Deniz Kaan, Yılın en iyi tenisçisi: İsmail Serim.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.