Askerlikte yeni dönem başlıyor

Askerlikte yeni dönem başlıyor

MSB'den alınan bilgiye göre bedelli ve yeni askerlik sisteminin tamamlandığı ancak ufak tefek değişiklerin olabileceği öğrenildi.

Yeni askerlik sistemi ile bedelli askerlik üzerine yapılan çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) edinilen bilgilere göre ufak tefek değişiklerin yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağı belirtildi.

Daha önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklamada 1 ay temel askerlik yaptıktan sonra isteyen kişiler bedelliye ayrılacakları ve askerlikle ilişlileri kesileceği ifade edilmişti. Yapılan açıklamada bedelli askerlik ücretinin hesaplama formülünün ise "40.000 gösterge x memur maaş katsayısı x 6" olacağı açıklanmıştı.

Yeni askerliğin ise 1 ay temel eğitim sonunda bedelliye ayrılmayanların zorunlu askerlik yapmak isteyenlerin de 6. aya kadar Kıt'a görevini yapacaklar ve bu süre zarfında harçlık alacaklar. 6 ayı tamamlayanlar eğer talep ederlerse ve girecekleri sınavları başarı ile geçerlerse bir altı aylık daha askerlik yapacak ve bu maaşlı olacak. Bir yılın sonunda başarılı asker olurlarsa profesyonel askerlik için hak kazanacak ve devam edebilecekleri ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.