Askeri Birliğine Teslim Olamadan Şehit Oldu

Askeri Birliğine Teslim Olamadan Şehit Oldu

Vatani görevini yapmak için memleketi Edirne'den yola çıkan Dinçer Meriç, askeri birliğine teslim olamadan meydana gelen otobüs kazasında şehit oldu.Aksaray'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden 7 kişiden...

Vatani görevini yapmak için memleketi Edirne'den yola çıkan Dinçer Meriç, askeri birliğine teslim olamadan meydana gelen otobüs kazasında şehit oldu.

Aksaray'da sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlerden 7 kişiden biri olan Dinçer Meriç, halaylarla asker kınası ile askerlik yolculuğuna uğurlanmıştı. Çocukluk arkadaşı Aykut Gider ile vatani görevi için İskenderun'a gitmek üzere aynı otobüsle yolculuk yapan Meriç'in otobüsteki yerini beğenmeyerek değiştirmek istediği öğrenildi. Kazadan yaralı olarak kurtulan Dinçer Meriç’in arkadaşı Aykut Gider yaptığı açıklamada, "Biz çocukluktan beri beraber büyüdük. Birinci sınıfa bile beraber başlamıştık. İkinci üçüncü sınıf derken bugüne kadar geldik. Hatta askerlik yerimiz bile belli olmadan onla düşünmüştük hatta inşallah aynı yere düşeriz diye. Ama Allah, ne oldu işte, nasip kısmet oldu da aynı yere düştük. İşte kaza durumundan sonra olan oldu. Arkadaşımızı kaybettik. Bu durumdan çok üzgünüm." dedi.

Gider, kaza anını ise şöyle anlattı: "Her şey bir anda oldu bitti, ne olduğunu anlamadık. Biz valla hiçbir şey fark etmedik. Dinçer'le muhabbet ediyorduk. Hiçbir şey yani fark edemedik. Bir anda işte arabanın yan yattığını görünce onla yere vurması bir oldu. Ondan sonra şey olduktan sonra işte bembeyaz oldu içerisi. Ondan sonra ben çıktım. Dinçer'i bulamadık. Yapacak bir şey yok."

ŞEHİT ASKER YER DEĞİŞTİRMEK İSTEMİŞ

Aykut Gider, Dinçer'in otobüsteki yerini beğenmeyerek yer değiştirmek istediğini de anlatarak, "Dinçer normalde şeyde oturuyordu, 5 numarada oturuyordu. İşte benim yerime geçmek istedi. Arkadaşla değiştirdiler. Ondan sonra cam boyunu geçiyordu. Cam boyunda ben kalayım dedim. Ondan sonra öyle yani." dedi.

Şehit asker Dinçer Meriç’ten geriye birkaç gün evvel asker kına töreninde çekilen ve sosyal medyada yayınlanan görüntüleri kaldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.