Askere Giden 165 Genç Dualarla Uğurlandı

Askere Giden 165 Genç Dualarla Uğurlandı

Kayseri’de askere giden 165 genç, ellerine kına yakılarak, edilen dualarla uğurlandı. Yeşilhisar Belediyesi tarafından düzenlenen programa; yeni celp döneminde askere gidecek 165 genç, aileleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Spor Tesisleri'nde...

Kayseri’de askere giden 165 genç, ellerine kına yakılarak, edilen dualarla uğurlandı.

Yeşilhisar Belediyesi tarafından düzenlenen programa; yeni celp döneminde askere gidecek 165 genç, aileleri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Spor Tesisleri'nde düzenlenen program mehteran takımının gösterisiyle başladı. Ellerine kına yakılan askerler için dua edildi. Üzerinde hilal deseni olan şallar, çiçeği burnunda askerlerin omuzlarına takıldı. Vatandaşlar yerel sanatçıların seslendirdiği şarkı ve türkülerle eğlendi. Düzenlenen etkinlikte, amaç hem askere gidecek gençleri moralli bir şekilde uğurlamak hem de birlik ve beraberliğin teminini sağlamak. İlçede ilk defa düzenlenen topluca askere uğurlama merasiminin geleneksel hale getirileceği belirtildi.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz, amaçlarının askere gidecek gençleri moralli bir şekilde uğurlamak ve asker aileleri arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.