Asker adayları dualarla uğurlandı

Asker adayları dualarla uğurlandı

Doğanhisar'da asker gidecek 1996/1 tertip gençler için Başköy Mahallesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Asker adayları dualarla görev yapacakları illere gönderildi.

Doğanhisar'da asker gidecek 1996/1 tertip gençler için Başköy Mahallesi'nde uğurlama töreni düzenlendi. Asker adayları dualarla görev yapacakları illere gönderildi. Törende konuşan ve asker adaylarına hitap eden Doğanhisar Belediye Başkanı Abdullah Koç, “Hepiniz aslanlar gibi bu vatanın bölünmez bütünlüğü için; devleti, milleti, bayrağımızı, cumhuriyetimizi koruyacak, PKK terörüne 'dur' demek için mücadele vereceksiniz. PKK terörüne 'dur' demek için şu an 20’li yaşlarıma geri dönmeye hazırım. Hepinizin sağlıcakla askere gitmesini ve sağ salim geri dönmenizi diliyorum. İçinizden birinin kılına, tırnağına zarar gelse benim canım yanar; ben acı duyarım” dedi.

"Bu vatana asker evlat yetiştirmek bir gururdur" diyen Başkan Koç, "Askerlerimize vatani görevlerinde başarılar diliyor, sağ salim gittikleri gibi gelmelerini diliyorum. Bu vatana asker evlat yetiştirmek bir gururdur. Bu gururu yaşadıkları için asker ailelerinin de gururlu olmalarını istiyorum" diye konuştu. Başkan Koç, çocuklarını askere uğurlayan asker analarına da seslendi. Koç, “Türk kadını kurtuluş savaşımızda, bu ülkenin bağımsızlığını kazanmasında önemli görevler almış, cepheye mermi taşımakla birlikte erkeğiyle birlikte düşmana karşı omuz omuza mücadele vermiştir. Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Halide Edipler bu memleketin, bu vatanın özgürlüğüne kavuşması için mücadele veren kadınlarımız gibi. Vatanımıza dün olduğu gibi bugün de içten ve dıştan tehditler sürmektedir. Sizlerin de bu vatanın müdafaası için gözünüzü kırpmadan mücadele vereceğinize eminim” dedi. Askere giden gençlere asker harçlığı dağıtan Başkan Koç, çıkılan bu kutsal yolculukta askere giden gençlere hayırlı teskereler diledi.

12647056_962894810453695_1482069521314354283_n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.