Aşırı kiloları nedeniyle zorluk çekiyor

Aşırı kiloları nedeniyle zorluk çekiyor

Cihanbeyli ilçesine bağlı Karabağ beldesinde 3 yılda 120 kilodan 190 kiloya ulaşan 31 yaşındaki Mustafa Eşkara, kilolarından kurtulmak için yardım bekliyor

Eşkara yaptığı açıklamada, 2008 yılından bu yana sürekli kilo aldığını söyledi. 
Aşırı kilolarından dolayı yürümekte zorlandığını, merdiven çıkamadığını anlatan evli ve bir çocuk babası Eşkara, ''Bundan 3 yıl kadar önce 120 kiloydum. Aradan geçen sürede devamlı kilo alarak 190 kiloya ulaştım. Kilolarım nedeniyle herhangi bir iş yapamadığım için aileme bakamıyorum'' dedi. 
Kilolarından dolayı elbiselerinin üzerine olmadığını, annesi ve eşinin diktiği giysileri giydiğini ifade eden Eşkara, tek gelirinin yüzde 66 özürlü raporu olması nedeniyle aldığı 208 lira maaş olduğunu dile getirdi. 
Eşkara'nın eşi Hacer Eşkara ise dört ay önce Konya Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden eşine, karaciğer ve böbrek yağlanması teşhisiyle diyet programı verildiğini ancak diyet programı sırasında eşinin rahatsızlandığını açıkladı. 
Maddi imkansızlıklar nedeniyle hastaneye gidemediklerini anlatan Eşkara, şunları kaydetti: 
''45 gün eşim yatağa bağımlı hale geldi. Tuvaletine dahi gidemeyen eşimle birlikte zor günler yaşadık. Şu an ayağa kalktı, normal ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. Tuvaletine gidebiliyor. Aşırı bir yemek isteği de yok. Eşimin tedavi edilmesini istiyorum.'' 
Mustafa Eşkara'nın annesi Havva Eşkara (55) da bir ay önce 27 yaşındaki oğlu Mehmet Eşkara'yı elektrik çarpması sonucu kaybettiklerini, ailenin tek çalışanı olan oğlunu kaybettikten sonra zor günler yaşadıklarını bildirdi. 
24 yaşında zihinsel engelli bir oğlu olduğuna değinen anne Eşkara, ''İki ineğimiz var. Sütünü satarak geçiniyoruz. Komşular yardım ediyor. Oğlum Mustafa'yı tedavi olması için hastaneye götürecek gücümüz yok'' diye konuştu.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.