‘Asıl sorunumuz işsizlik’

‘Asıl sorunumuz işsizlik’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, anayasaya ülkücülerden evet oyu çıkmayacağını öne sürdü. Milliyetçi Hareket Partisi Meram İlçe Teşkilatı Konya Hekimevinde bir iftar yemeği vererek partilileri buluşturdu.

İftar yemeğine MHP Genel başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, Meram İlçe Başkanı Emin Karaer, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

İftar yemeğinin arıdan konuşma yapan Faruk Bal, yaklaşan referandum ile ilgili eleştiriler yaptı. Bal, Türkiye’nin asıl sorunun anayasa olmadığını söyleyerek, “Türkiye’nin asıl sorunu anayasa değildir, bizim daha önemli sorunlarımız var bunların başında işsizlik, ekonomik çöküntü ve tarımdaki kötü gidiş gibi sorunlarımız daha öncelikli olmalıdır” ifadelerini kullandı. Bal, Başbakanın halka hesap vermekten kaçtığını belirterek,” Başbakan işsizlik, tarımdaki kötü gidiş ve ülkedeki bölünme sinyallerinin mimarıdır, Başbakan bunlar yüzünden hesap vermekten kaçmak için anayasa tartışmalarını başlatmıştır. Faruk Bal, oylanacak olan anayasa’nın okyanus ötesi güçler tarafından hazırlanan bir teslimiyet anayasa’sı olduğunu vurguladı. Bal, “Yeni anayasa yaşlılara, engellilere ve kadınlara pozitif ayrımcılık getiriyormuş, peki 8 yıldır sen bu vatandaşlar için iyi bir şey yapmaya çalıştın da anayasa’nın hangi maddesi seni engelledi. Çocuklar sokaklarda, köprü altlarında yaşıyor sen bunlar için ne yaptın da anayasa’nın hangi maddesi sana engel oldu. Yine aynı engelli, yaşlı ve kadınlar için ne yaptın da anayasa engel oldu. Bunların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” diyerek hükümeti eleştirdi. Bal, AKP’nin referandumda ülkücülerden oy çalmaya çalıştığını öne sürdü. Bal, “Evet anayasanın tümden değişmesi gereklidir fakat Anayasanın Akp’nin yaptığı gibi asla anayasa değiştirilmez. Anayasa tüm partilerle uzlaşarak mutabakata varılarak anayasa hazırlanır ve değiştirilir” ifadelerini kullandı.

 

Selkan ALASIRT

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.