Asıl kabine revizyonu 2013 sonunda

Asıl kabine revizyonu 2013 sonunda

Kabine revizyonu gerçekleşti. Başbakan Erdoğan'ın asıl kabine revizyonunu yerel seçimleri de düşünerek yıl sonunda yapacağı belirtiliyor.

Başbakan Erdoğan'ın bir süredir "Her an herşey olabilir" dediği kabine revizyonu gerçekleşti. Aralarında 10 yıldan fazla bir süredir Sağlık Bakanlığını yürüten Recep Akdağ ile birlikte 3 bakan daha kabine dışı kaldı.

Kulislere göre kabine değişikliği sınırlı kaldı. Star Gazetesi'nin haberine göre asıl kabine değişikliği yıl sonunda yapılacak. İddialara göre Başbakan Erdoğan, yerel seçimler öncesi, belediye başkanı adayı göstereceği isimlerin yerine yeni bakanları görevlendirecek.

Son kabine revizyonunda dikkat çeken bir diğer önemli detay da atanan bakanlardan Ömer Çelik dışındakilar "3 dönem" kuralına takılmıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik 2015 yılına kadar bakanlık yapabilecek. Muammer Güler, Mehmet Müezzinoğlu ve Nabi Avcı’nın böyle bir sıkıntısı bulunmuyor.

BELEDİYE REVİZYONU DAHA SONRA

Bakanlığa veda eden isimler 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı için de geçiyor. Eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın son dönemde İzmir’den milletvekili seçilmesinden dolayı İzmir Büyükşehir belediye Başkanı adayı olabileceği belirtiliyor. Ancak Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlıklarına aday olabilecek bazı bakanların görev değişimini, 2013 yılı sonunda ikinci bir kabine değişikiliğine bıraktığı ifade ediliyor.

GRUBU BOZMADI

Başbakan Tayyip  Erdoğan, 4 bakanlık revizyonda, AK Parti Grup Başkanvekilleri arasından bakan ataması yapmayarak AK Partinin Meclis’teki tecrübeli ekibini bozmadı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.