Asgari ücrette jest yok!

Asgari ücrette jest yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın birkaç gün önce “Asgari ücrete bir jest yaparız” ifadesi havada kaldı.

7 milyon çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı kimseyi memnun etmedi. 1 Ocak itibarıyla vergi, harç ve cezalar yüzde 22,58 zamlanırken; 2020 yılı için geçerli olacak olan asgari ücretteki artış yüzde 15,03’te kaldı. 2020 TL olan asgari ücret, 2020 yılı için brüt 2 bin 943 TL, net 2 bin 324 TL olarak belirlendi.

KİMSEYİ MEMNUN ETMEDİ

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun dün gerçekleştirdiği son toplantının ardından 2020 yılında geçerli olacak asgari ücret tutarı da açıklandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan asgari ücret kimseyi memnun etmezken; 2020 yılında asgari ücret brüt 2 bin 943 TL; net 2 bin 324 TL olarak uygulanacak. Böylece net asgari ücretteki artış yüzde 15,03 oldu. Vergi, harç ve cezaların yüzde 22,58 artırıldığı bir atmosferde, ücret artışlarına baz oluşturması beklenen asgari ücretin yüzde 15,03 artırılması, “çalışanların enflasyona ezdirilmesi” olarak yorumlandı.

TÜRK-İŞ: “BU RAKAM 10 GÜN BİLE YETMEZ”

 Bakan Selçuk’un asgari ücret rakamını açıklamasının ardından konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, “Geldiğimiz nokta itibarıyla açıkladığınız rakamı işçi kesimi olarak kabul etmiyoruz. Bu belirlenen rakamın işçilerimize 10 gün bile yetmeyeceğini düşünüyoruz. Kararınıza katılmıyoruz ve toplantıdan ayrılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu yıl asgari ücret sürecini Hak-İş ve DİSK ile iletişim halinde yürüten Türk-İş, bir kişinin yaşam maliyeti olarak belirlenen 2 bin 578 liranın altındaki bir rakamı konuşmama konusunda ısrar ediyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.