Asgari ücret zammı bu tarihte belli olacak

Asgari ücret zammı bu tarihte belli olacak

Asgari ücrete gelecek zam bu tarihte belli olacak. İşte detaylar...

Görüşmelerin devam edeceğini belirten Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, komisyonun bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğini ve bayram öncesinde sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti. İşveren temsilcilerinin kendi aralarında tartışarak komisyona bilgi vereceğini belirten Ağar, kararın Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Ağar, 500 dolar tartışmasıyla ilgili olarak da Türk parası üzerinden pazarlık yaptıklarını vurguladı. Günün şartlarına göre rakamların belirleneceğini ve bu hafta neticeye varacaklarını belirtti. Ağar, asgari ücretin alım gücünün daha iyi olması için Temmuz ayında başlamak üzere ara bir zam gibi algılanabileceğini ve 6 ay sonra tekrar bir zam yapılacağını ifade etti.

Kendi istedikleri rakamın kabul görmemesi durumunda muhalefetlerini koruyacaklarını belirten Ağar, henüz karşı tarafın veya kendilerinin bir rakam önermediğini söyledi. Kararın komisyon tarafından oy çokluğuyla alınacağını belirten Ağar, asgari ücretin mevcut durumunun aylık brüt 10 bin 8 lira olduğunu ve vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulandığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum