Arnavutluk’ta Kimyasal Silah Protestosu Devam Ediyor

Arnavutluk’ta Kimyasal Silah Protestosu Devam Ediyor

Arnavutluk’ta kimyasal silahların imhasına karşı dün başlayan protestolar, bugün de devam etti.

Arnavutluk’ta kimyasal silahların imhasına karşı dün başlayan protestolar, bugün de devam etti. Sivil toplum kuruluşlarının desteklediği protestolara çok sayıda kişi destek veriyor. Suriye kimyasal silahların Arnavutluk’ta imha edileceği iddiasına karşı binlerce kişi başbakanlık binası önünde protesto gösterisi yaptı. Suriye kimyasal silahların imhası için birinci aday ülke olarak gösterilen Arnavutluk’ta halk buna büyük tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz günlerde Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati, Suriye'deki kimyasal silahların Arnavutluk’ta imha edilmesi için kendilerine teklif yapıldığını doğrulamıştı. Buşati, silahların Arnavutluk'ta imha edilmesi için ABD'nin kendilerine teklif yaptığını dile getirmişti.

Arnavutluk, Enver Hoca döneminde üretilen kimyasal silahları 2007'de imha etmişti. Uzmanlar Arnavutluk’un gereken tecrübeye sahip olduğunu bildiriliyor. Suriye'deki kimyasal silahların imha etme teklifini bazı Avrupa ülkeleri reddetmişti. Arnavutluk'un ise maddi destek verilmesi halinde bu teklife sıcak bakabileceği öne sürülüyor.
Başkent Tiran yakınlarındaki bir tesiste, kimyasal silahların imhası için şimdiden hazırlık yapıldığı öne sürülüyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.