Arnavutluk'dan 68 Yıl Sonra Sırbistan’a İlk Ziyaret

Arnavutluk'dan 68 Yıl Sonra Sırbistan’a İlk Ziyaret

Arnavutluk ilk kez 68 yıl aradan sonra Sırbistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 2 günlük resmi ziyaret çerçevesinde Sırbistan'a gitti. Sırbistan’ı en son 1946 yılında Arnavutluk Komünist lideri Enver...

Arnavutluk ilk kez 68 yıl aradan sonra Sırbistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, 2 günlük resmi ziyaret çerçevesinde Sırbistan'a gitti. Sırbistan’ı en son 1946 yılında Arnavutluk Komünist lideri Enver Hoxha ziyaret etmişti.

Başbakan Edi Rama ziyaretinin ilk gününde Sırbistan Başbakanı Alexander Vuçiç ile baş başa görüşecek. İki liderin görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Sırbistan programının son gününde Başbakan Rama, ülkedeki Arnavutlar’ın yaşadığı Preşeva ve Bujanovs ilçelerini ziyaret edecek. Preşeva sokaklarına çok sayıda “Hoş Geldin Başbakanımız” yazılı pankartlar asıldı. Preşeva Belediye Başkanı Ragmi Mustafa, “Arnavutluk Başbakanı'nın ziyareti burada yaşayan Arnavutlar'a güven verecek. Tarihimizde bu bölgeye gelen ilk Arnavutluk Başbakanı olacak." dedi.

Sırbistan medyası, Edi Rama'nın Preşeva bölgesini ziyaret etmesini bir provokasyon olarak değerlendirdi. Söz konusu ziyareti yüzlerce gazetecinin takip edeceği belirtilirken, güvenliği sağlamak için 3 bin kadar polis görevlendirildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.