Arınç: Bu Yönetim Bir Saniye Bile İş Başında Kalmamalı

Arınç: Bu Yönetim Bir Saniye Bile İş Başında Kalmamalı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'de yapılan işkenceyi görüntüleyen fotoğraflarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Suriye'de yapılan işkenceyi görüntüleyen fotoğraflarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Arınç, "Bu yönetim bir saniye bile iş başında kalmamalı" dedi.

Suriye’de milyonlarca insanın acımasızca katledildiğini ve milyonlarca insanın ülkesinden başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını belirten Arınç, “2 milyondan fazla insanında Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kaldığını söylüyorlar, bunlardan sadece 650 binine Türkiye’de ev sahipliği yapıyoruz. Şimdi işlenen cinayetlerle dünya büyük bir vahşeti kendi gerçek gözleriyle görmüş bulunuyor. Bu yönetim bir saniye bile iş başında kalmamalı. Bu vahşeti işleyenler bir an evvel savaş suçları mahkemesinde veya insan haklarının söz konusu edildiği yerlerde yargılanmalıdır.” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından, 13 ilin ilçe belediye başkan adayları açıklandı. AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan programın ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye'de Esad rejimi tarafından işlenen savaş suçlarını belgelediği ileri sürülen rapor ve fotoğraflarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı. Dün akşam saatlerinde sadece Türkiye’de değil dünyanın önemli ajanlarında da Suriye’de işlenen insanlık suçu ve soykırımın fotoğraflarla tespitinin büyüt bir yankı uyandırdığını kaydeden Arınç, “İstemeyerek de olsa fotoğraflara baktım sonra bakamadım. Bu Suriye’de 3 yıldan bu yana işlenen cinayetleri bütün vahşetiyle ve acımasızlığıyla ortaya koyan çok önemli belgeler. Fotoğrafları elde eden kişinin gerçek kişi olduğu ve bu fotoğrafların gerçek olduğu bilimsel bir şekilde tespit edilmiş. Binlerce kareden binlerce insanın cesedini görebiliyorsunuz. Bu işlenen soykırımın, vahşetin, katliamın acı bir şekilde dünyaya insanlığa sunulmuş olmasıdır.” Diye konuştu. Türkiye’de hükümetin Suriye konusundaki politikalarını ne kadar haklı , ne kadar insanı olduğunun ortaya çıktığını ifade eden Arınç, “Çünkü Esad rejiminin bu acımasız soykırımının ülkeyi nasıl bir karanlığa sürüklediğini hepimiz bir kez daha gördük. Özellikle dünya ajanlarının kabullenerek verdiği bu fotoğraflar sayesinde Suriye’de bir insanlık suçu işlendiği, bir savaş suçu işlendiği bu suçun failinin de Suriye’de yönetimde bulunan kişi ve gruplar olduğu açıkça ortaya çıktı. Umarım ki bugüne kadar Suriye’de işlenen cinayetlere bigane kalan dünya ve insanlık bu fotoğrafları izleyebiliyorsa insanlıkları elveriyorsa umarım ki Suriye'de yaşananlara daha gerçekçi bir şekilde bakabilecek ve bu suçun faillerinin yargılanması ve yönetimden uzaklaştırılması için kendi kamuoylarını harekete geçirecektir. Özellikle Cenevre II Konferansı'nın da hemen arifesinde bu cinayetlerin açıkça yayınlanmış olması umarım konferansa iştirak edecek ülkeler açısından yol gösterici olacaktır." şeklinde konuştu.

Hükümet olarak bugüne kadar acımasızca milyonlarca insanın katledildiğini söylediklerini anlatan Arınç şunları söyledi: “Milyonlarca insanın ülkesinden başka yerlere göç etmek zorunda kaldığını 2 milyondan fazla insanında Suriye içinde yer değiştirmek zorunda kaldığını söylüyor bunlardan sadece 650 binine Türkiye’de ev sahipliği yapıyoruz. Şimdi işlenen cinayetlerle dünya büyük bir vahşeti kendi gerçek gözleriyle görmüş bulunuyor. Bu yönetim bir saniye bile iş başında kalmamalı. Bu vahşeti işleyenler bir an evvel savaş suçları mahkemesinde veya insan haklarının söz konusu edildiği yerlerde yargılanmalıdır. Bu bir gazetecilik başarısı olmasının ötesinde Suriye’de rejimin elinde görevli olarak çalışırken bu vahşetlere bizzat tanık olmuş insanların Suriye’de işlenen cinayetlere karşı duyarsız kalmadığını da gösteriyor. Ajanslarda bunu büyük bir duyarlılıkla yayınlıyorlar. Bence 2014’ün henüz başındayız ama bu fotoğraflar 2013, 2012 ve 2011’de Suriye'de hangi cinayetlerin işlendiğini gösteren belki başka ülkelerde buna benzer cinayetlerinde işlenmiş olabileceğini gözler önüne seren gerçek belgeler oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vahşeti yapanları bu cinayetlere ortak olanları emir verenleri cinayetleri işleyenleri de lanetliyorum Allah’ın Kahhar ismiyle.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.