Arıboğan: Havuz değer kazandırdı

Arıboğan: Havuz değer kazandırdı

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Süper Lig ile 1. Ligin 4 sezonluk yayın haklarını kapsayan Medya Hakları İhalesi İstanbulda yapıldı.

TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, Türk futbolunun havuz sistemi sayesinde büyük değer kazandığını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu’nun İstinye’deki binasında gerçekleştirilen ihalenin açılışında konuşan Arıboğan, Türkiye’de futbolun endüstrileşme sürecine bakıldığında, 15 yılda nereden nereye gelindiğinin görüleceğini kaydederken,”Havuz sisteminin uygulanmaya başlandığı 1994 yılında 7.2 milyon dolar değer yaratılan naklen yayın konusu, 2009-2010 sezonunda 160 milyon dolarlar mertebesine ulaşarak, yüzde 2 bin 300’lük bir artış gerçekleştirmiş durumda” dedi.

Gelinen noktanın, Türk futbolunun marka değerini zirveye taşıma arzusunda olan TFF yönetimi olarak kendilerine yetmediğini kaydeden Arıboğan, “Bugün gelinen noktada, 1 yılı aşkın bir çalışma yatıyor. Federasyonumuzun bünyesinde konunun uzmanı yönetici, iletişimci, pazarlamacı ve hukukçulardan oluşan ekipler kurduk. Yayın ihaleleri konusunda tecrübeli yerli ve yabancı firma ve uzmanlarla uzun mesailer harcadık. Daha da önemlisi, en önemli paydaşımız olan kulüpleri ve Kulüpler Birliği’ni daha önce görülmedik biçimde sürecin içerisinde bilgi sahibi yaptık. Kendilerinin değerli görüş ve önerilerini bu süreç içerisinde paylaştık. Hazırlanan şartname son tahlilde Rekabet Kurumu ile de paylaşıldı ve kendilerinin de olumlu geri dönüşünü aldık” diye konuştu.
Arıboğan, ihalede ortaya konulan 3 ayrı paketin, dünyadaki çağdaş modellerin Türkiye’ye uyarlanmış şekli olduğunu aktarırken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sistem çok önemli bir başlangıçtır ve bundan sonraki her ihalede geliştirilebilecek dinamik bir modelleme yöntemidir. Bu sistem, rekabeti en üst düzeyde tutarak kaynak yaratmayı maksimize ederken, en üst 2 ligimiz arasında dayanışmayı da sağlamaktadır. Diğer taraftan bu kaynağı yaratan kurumların yatırımlarının karşılığını almalarının yanı sıra tüketicilere kaliteli yayınlarla futbol müsabakaları izlettirmeyi hedeflenmektedir. Göreve başladığımız 14 Şubat 2008’den bu yana,  naklen yayın gelirlerinin yükseltilip, adaletli dağıtılması, ana prensiplerimizden biri olmuştur. Bugün bu prensip doğrultusunda devrim niteliğinde aşamalar kaydetmiş olmamız bizleri memnun ediyor. Ancak elde ettiğimiz başarılar bizlere yeterli gelmiyor. Avrupa’nın 6. en değerli ligine ve sponsorluk gelirlerine sahip olan TFF olarak çağın gerisinde kalamazdık. Bu sebeple, dünyadaki örnekleri ve gelinen noktayı da inceleyerek, Süper Lig ve TFF 1. Lig’in farklı paketlerde pazarlanarak güncel teknolojik alternatifleri kapsamasını amaç edindik. Özet olarak söylemek gerekirse, bu modelde A paketi, Süper Lig’in farklı teknolojilerle canlı yayınlarını şifreli olarak, B paketi, Süper Lig’in geniş ve kısa özetleri ile TFF 1. Lig’in canlı yayınını şifresiz olarak, C paketi de Süper Lig ve TFF 1.Lig’in mobil haklarını içeriyor. Türk Futbolu’nu uluslararası arenada daha fazla söz sahibi yapacağına inandığımız bu ihalenin Futbol Ailemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.