Arap ülkeleri Konya'daki tatbikata katılıyor

Arap ülkeleri Konya'daki tatbikata katılıyor

Türkiye’nin dünya çapındaki en önemli askeri tatbikatlarından biri olan Anadolu Kartalı Tatbikatı’na bu yıl Arap ülkelerinden 10 yıl sonra yeniden katılma kararı aldı

Her yıl Konya’da düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatı bu yıl 2-12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Konya’da bulunan 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Anadolu Kartalı Tatbikatı’na bu yıl Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de katılacak. Arap ülkeleri 10 yıl sonra yeniden Konya’da düzenlenen Anadolu Kartalı Tatbikatı’na katılma kararı aldı.

img-7979.jpg

ARAP ÜLKELERİ İLE BAHAR HAVASI

Anadolu Kartalı Tatbikatı’na Türkiye’nin uzun süredir diplomatik açıdan sorun yaşadığı ve son yıllarda yeniden tekrar düzelen ilişkilerle Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Hava Kuvvetleri de katılıyor. Arap ülkeleri ile yaşanan bahar havası sadece ekonomik ilişkilere değil siyasi ve askeri ilişkilere de yansımaya başladı. Türk Hava Kuvvetleri’nin en sahipliğindeki organizasyona Azerbaycan SU-25, Pakistan F-16, Katar Eurofighter, Suudi Arabistan F-15SA, Birleşik Arap Emirlikleri F-16 Block 60 ve İngiltere de Eurofighter ile geliyor. Tatbikatta Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri birlikte eğitimlere katılacak. Geçtiğimiz yıllarda Katar’la da siyasi kriz yaşayan Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri Konya semalarında birlikte uçacak.

birlesik-arap-emirlikleri.jpg

AZERBAYCAN, PAKİSTAN VE İNGİLTERE DE KATILACAK

Anadolu Kartalı Tatbikatı’na bu yıl Azerbaycan ve Pakistan da katılacak. 2019 yılından tatbikatlara katılan iki ülke tatbikatın vazgeçilmezleri arasına girdi. İki ülke siyasi ve ekonomik alandaki ilişkiler askeri alanda da devam ediyor. Azerbaycan ve Pakistan hava kuvvetleri tatbikata büyük önem veriyor. Azerbaycan medyası da Konya’daki tatbikatı yoğun katılımla takip ediyor. Tatbikata İngiltere de yıllardır Eurofighter ile katılmaya devam ediyor.

f4ler.jpg

HAVA FOTOĞRAFÇILARI KONYA’YA GELECEK

Anadolu Kartalı Tatbikatı’nda bu yıl ayrıca havacılık fotoğrafçıları için özel bir gün de planlandı. Yurt içi ve yurtdışından gelecek fotoğrafçılar üste belirlenen bölgelerde çekim gerçekleştirebilecek. Son yıllarda Avrupa ülkelerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden alanında uzman yüzlerce hava fotoğrafçısı Konya’daki tatbikata katılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri’nin davetlisi olarak Konya’ya gelecek olan hava fotoğrafçıları için Anadolu Kartalı Tatbikatı’na büyük önem veriyor. Hava fotoğrafçıların Konya’ya gelmesi şehir için de önemli bir turizm faaliyeti haline geldi.

suudi-kuvvetleri-2.jpg

birlesik-arap-emirlikleri-2.jpg

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.