Ara transfer Kartal’a yaradı

Ara transfer Kartal’a yaradı

Atiker Konyaspor bu sezon yaz ve ara transfer döneminde toplamda 14 transfer yaptı. Ligin ikinci devresinde transfer edilen Skubic, oynadığı futbolla taraftarların beğenisini kazanarak en faydalı transfer oldu

Aykut Kocaman yönetiminde bu sezon fırtınalar gibi esen Atiker Konyaspor, sezon öncesi yaz transfer döneminde kadroya 10 isim transfer etti. 5 mevkiyede takviyelerde bulunan Torku Konyaspor yaz transfer döneminde; Serkan Kırıntılı, Alban Meha, Dossa Junior, Selçuk Alibaz, Emre Can Atilla, İbrahim Sissokko, Abdou Razack Traore,  Riad Bajic, Samuel Holmen ve Ömer Şişmanoğlu'nu transfer etti. Torku Konyaspor'un yaz transfer döneminde transfer ettiği isimlerden Serkan Kırıntılı, Samuel Holmen, Traore, Sissokko, Meha, Emre Can ve Bajic gibi isimler kadroda tutunmayı başarırken, Ömer Şişmanoğlu ve Dossa Junior devre arasında takımdan gönderildi.

KALE GEÇİT VERMEDİ

Serkan Kırıntılı, yaz transfer döneminde Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'dan transfer edildi. 31 yaşında ki başarılı kaleci Spor Toto Süper Lig'de Torku Konyaspor'un Galatasaray'a 4-1 yenilmesinin ardından kaleyi Kaya Tarakçı'dan devraldı. Ligde bu sezon 31 maça çıkan Serkan Kırıntılı, kaleyi Kaya'dan devraldıktan Spor Toto Süper Lig'de bütün maçlarda forma giymeyi başardı. Serkan Kırıntılı, 13 maçta kalesini gole kapattı. Ligin ikinci devresinde 8 gol yiyen Serkan Kırıntılı, ligin ikinci devresinde en az gol yiyen kaleci oldu.

DOSSA ÇİZİK YEDİ

Yaz transfer döneminde büyük umutlarla transfer edilen Dossa Junior, Atiker Konyaspor'da bekleneni veremeyen isimlerden biri oldu. Yaz transfer döneminde Polonya Ligi ekiplerinden Legia Warsawa'dan transfer edilen Dossa Junior, bu sezon yeşil-beyazlı forma altında sadece 4 maça çıktı. Kariyerinde hiç kırmızı kart görmeyen Dossa Juinor, bu sezon Atiker Konyaspor'un Osmanlıspor'u 2-1 yendiği maçta kırmızı kart gören Dossa Juinor, kariyerinin ilk ve tek kırmızı kartını Türkiye'de gördü. Dossa Junior'un gördüğü kırmızı kart bu sezon Atiker Konyaspor'un gördügü tek kırmızı kart oldu.

EMRE CAN UMUT VAAT ETTİ

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de gelecek vaad eden isimlerden biri olan Gençlerbirliği futbolcusu Emre Can Atilla, yaz transfer döneminde Atiker Konyaspor'a transfer oldu. 19 yaşında ki gelecek vaad eden ortasaha oyuncusu bu sezon Atiker Konyaspor'da pek forma şansı bulamadı. U-21 ve ilk 18'de kendisinde yer bulan Emre Can Atilla, Atiker Konyaspor U-21 takımında 4 kez forma şansı buldu ve 1'de gol atmayı başardı.Yeşil-beyazlı forma altında ilk kez forma giydiği kupa maçında ilk golünü atan Emre Can Atilla bu sezon sadece 1 maçta forma giydi.

ALİBAZ VASATI GEÇEMEDİ

Almanya'nın Erzgebirge Aue takımından Atiker Konyaspor'a transfer edilen Selçuk Alibaz bu sezon  Spor Toto Süper Lig'de sonradan oyuna girerek formayı kapmaya çalıştı. Ziraat Türkiye Kupası maçlarında ilk 11'de kendisine yer bulan Selçuk Alibaz, Spor Toto Süper Lig'de  5 maça çıkarak 76 dakika sahada kalırken, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 8 maça çıkarak toplamda 652 dakika sahada kaldı.

MEHA FRİKİKLERİ İLE KATKI SAĞLADI

'Sniper' lakaplı 30 yaşında ki deneyimli ortasaha oyuncusu Alban Meha, yaz transfer döneminde Almanya Bundesliga ekiplerinden olan Padeborn'dan transfer edildi. Spor Toto Süper Lig'de Büyükşehir Belediyesi Arena Stadyumu'nda oynanan maçta frikikten Galatasaray kalecisi Fernando Muslera'yı avlayan Alban Meha, frikikten Fernando Muslera'ya gol atan ilk futbolcu oldu.Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası ve Spor Toto Süper Lig'de toplamda 30 maçta forma şansı bulan Alban Meha, 5 gol ve 5 asistlik istatistiği ile skora katkıda bulundu.

SİSSOKO BEKLENENİ VEREMEDİ

İbrahim Sissokko yaz transfer döneminde Spor Toto Süper Lig ekiplerinden olan Eskişehirspor'dan transfer edildi. Sağ kanatta oynayan İbrahim Sissokko, bu sezon Atiker Konyaspor'da fazla şansı bulamadı. Toplamda 9 maça çıkan İbrahim Sissokko, 9 maçın 6'sında ilk 11'de başladı. 454 dakika sahada kalan İbrahim Sissokko, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 1 maçta forma şansı buldu. İbrahim Sissokko, 1 gol 1 asistlik performansı ile skora katkı sağladı.

GOLLER TRAORE’DEN

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de küme düşen Kardemir Karabükspor'dan kiralık olarak transfer edilen Abdou Razack Traore, Atiker Konyaspor'da Spor Toto Süper Lig'de en çok gol atan isim oldu. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de çıktığı 30 maçta 7 gol atan Abdou Razack Traore, Atiker Konyaspor'da ligde en çok gol atan isim oldu. Ziraat Türkiye Kupası dahil olmak üzere 37 maça çıkan Abdou Razack Traore, 7 gol ve 1 asistlik performansı ile göz doldurdu. Abdou Razack Traore sezonun ardından kiralık olarak geldiği takım olan Kardemir Karabükspor'a geri döndü.

BAJİC GELİŞME GÖSTERDİ

Bosna Hersek'te gelecek vaad eden isimler arasında gösterilen Riad Bajic, yaz transfer döneminde  Bosna Hersek Premier Lig'i  takımlarından olan Zeljeznicar' dan Atiker Konyaspor'a transfer oldu. 22 yaşında ki forvet oyuncusu Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda forma şansı buldu. Riad Bajic, bu sezon Atiker Konyaspor forması altında 43 maça çıkarak en çok forma giyen isimlerden biri oldu. Riad Bajic bu sezon 9 gol ve 7 gollük katkısı ile göz doldurarak skora katkıda bulundu.

ÖMER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Geçtiğimiz sezon kiralık olarak gittiği Eskişehirspor'da 25 maçta 10 gol atan Ömer Şişmanoğlu, yaz transfer döneminde Beşiktaş'tan kiralık olarak Atiker Konyaspor'a transfer edildi. Bekleneni veremeyen Ömer Şişmanoğlu, Atiker Konyaspor forması altında sadece 1 kez fileleri havalandırdı. Ömer Şişmanoğlu, Atiker Konyaspor forması altında 13 maçta forma giydi. Devre arasında takımdan gönderilen Ömer Şişmanoğlu, başka bir Spor Toto Süper Lig takımı olan Antalyaspor'a kiralık olarak transfer oldu.

HOLMEN BEĞENİ TOPLADI

Spor Toto Süper Lig'in deneyimli orta saha oyuncularından biri olan Samuel Holmen, Fenerbahçe'den Konyaspor'a 21 Ağustos 2015 tarihinde transfer oldu. Bu sezon Atiker Konyaspor'un orta sahada ki dinamosu olan Samuel Holmen, Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez oyuncularından biri olmayı da başardı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de 30 maça çıkan Samuel Holmen 5 gol 2 asistlik performası ile skora katkıda bulundu. Ziraat Türkiye Kupası'nda 8 maça çıkan Samuel Holmen, Atiker Konyaspor'un yarı finale kadar ulaşmasında en büyük pay sahibi olan isim oldu.

DEVRE ARASI 4 TAKVİYE

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde 26 puan toplayan Atiker Konyaspor, devre arasında takıma 4 takviye yaptı. Takımdan Özgür Özkaya, Uğur İnceman, Vedat Bora, Ciprian Marica, Kenan Özer, Dossa Junior ve Mario Felgueiras gönderildi. Atiker Konyaspor ara transfer döneminde 3 yabancı 1 yerli takviyesinde bulundu. Atiker Konyaspor ara transfer döneminde Emre Selen, Amir Hadziahmetovic, Barry Douglas ve Nejc Skubic gibi isimler transfer edildi. Ligin ikinci devresinde kadroya monte edilen Nejc Skubic, ara transfer döneminde kadroya katılan en faydalı isim oldu.

Emre Selen, ara transfer döneminde PTT 1.Lig ekiplerinden olan Yeni Malatyaspor'dan kiralık olarak transfer edildi. Mario Felgueiras'ın gitmesiyle oluşan kaleci boşluğunu Emre Selen ile gideren Atiker Konyaspor, Emre Selen'i 3. ve 4. kaleci olarak kullandı.

AMİR GÜVEN VERDİ

Proje transferi olarak yapılan 19 yaşındaki Bosna Hersekli Amir Hadziahmetovic, bu sezon ligin ikinci devresinde takıma katılan Amir Hadziahmetovic, Spor Toto Süper Lig'de son haftalarda forma şansı bularak vites yükseltti. Amir Hadziahmetovic,  Bosna Hersek Premier Lig'i  takımlarından olan Zeljeznicar'dan transfer edildi. Bu sezon Atiker Konyaspor formasıyla 8 maça çıkan Amir Hadziahmetovic, 373 dakika sahada kaldı. Ligin son haftalarda bulduğu forma şansını iyi değerlendiren Amir Hadziahmetovic, otoriteler tarafından tam not aldı. 19 yaşında gelecek vaad eden orta saha oyuncusu gösterdiği performans ile Aykut Kocaman'ın gözüne girmeyi başardı. Amir Hadziahmetovic, gelecek sezon Aykut Kocaman'ın en büyük kozlarından biri olabilir.

DOUGLAS  GEREKENİ YAPTI

Polonya  Ekstraklasa Ligi takımlarından olan Lech Poznan'da şampiyonluk sevinci yaşayan Barry Douglas devre arası transfer döneminde Atiker Konyaspor'a transfer oldu. Ligin ikinci devresinde başarılı bir grafik çizen Barry Douglas, oynadığı maçlarda otoretiler ve Aykut Kocaman tarafından tam not aldı. 26 yaşında ki İskoçyalı orta saha oyuncus; Spor Toto Süper Lig'de 12 maça çıkarken Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 2 maçta forma şansı buldu. Barry Douglas 14 maçta bin 160 dakika sahada kaldı. Barry Douglas, Spor Toto Süper Lig'in son maçı olan Beşiktaş maçında yaptığı asistle Atiker Konyaspor'un Beşiktaş karşısında 2-1 galip gelmesinde başrol oynadı.

SKUBİC TARAFTARIN GÖNLÜNE TAHT KURDU

Ara transfer döneminde Slovenya 1.Lig ekiplerinden olan Domzale'den transfer edilen Nejc Skubic, Atiker Torku Konyaspor'un ara transfer döneminde takıma kattığı en faydalı isim oldu. Oynadığı futbolla taraftarın gönlünde taht kuran Skubic, kısa sürede Aykut Kocaman'ın vazgeçilmezleri arasında yer aldı. Nejc Skubic, Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor maçıyla ilk 11'de kendine yer bulan Skubic, formayı kimseye kaptırmadı. Nejc Skubic, Spor Toto Süper Lig'in ikinci devresinde bütün maçlarda forma giydi. Spor Toto Süper Lig'de 17 maça çıkan Skubic 1 gol 3 asistlik performans gösterdi. Başarılı oyuncu ilk oynadığı maçtan itibaren gösterdiği performansla uzun yıllardır bu takımın bir parçasıymış gibi büyük katkı sağladı ve uyum sorunu yaşamadı. 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi ülkesi Slovenya Milli Takımı'na davet edilen Nejc Skubic,Avrupa Şampiyonası'nda nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu. Avrupa Şampiyonası'nda Slovenya Milli Takımı'nın oynadığı maçlarda gözler Skubic'in üzerinde olacak.


AMHET SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.