Ar-ge'ye Ağırlık Verdi, İhracatını Artırmayı Hedefliyor

Ar-ge'ye Ağırlık Verdi, İhracatını Artırmayı Hedefliyor

Bitkisel gıda takviyesi ürünleri üreten Afye’nin yeni hizmet binası Gersan Sanayi Sitesi’nde açıldı. 51 çeşit ürünü Türkiye genelinde bin eczaneden satılan Afye, yurtdışında da Almanya, Belçika ve Hollanda’da ürünlerini tüketicilerle...

Bitkisel gıda takviyesi ürünleri üreten Afye’nin yeni hizmet binası Gersan Sanayi Sitesi’nde açıldı. 51 çeşit ürünü Türkiye genelinde bin eczaneden satılan Afye, yurtdışında da Almanya, Belçika ve Hollanda’da ürünlerini tüketicilerle buluşturuyor. Şirket, bir katını araştırma-geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları için ayırdığı yeni tesisi sayesinde yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da pazar payını artırmayı hedefliyor. Bu çerçevede Amerika, Uzakdoğu ve Balkalar’dan distribütörlük görüşmeleri yapıyor.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılışın ardından Afye Menel Müdürü Mustafa Arslan, konuklarına yeni hizmet binaları, ürünleri ve yatırımları hakkında bilgi verdi. Afye’nin araştırma geliştirme faaliyetlerine 1995 yılında başladığını ve başta Hacettepe'de görev yapanlar olmak üzere diğer bazı üniversitedeki akademisyenler öncülüğünde bu çalışmaların yürütüldüğünü dile getiren Arslan, bitkisel gıda takviyesi ve önleyici tıbbi ürünler geliştirdiklerini ifade etti. Şirketlerinin 2007 yılında kurulduğunu aktaran Arslan, “İnsanların sağlıklı ve konforlu yaşaması için ürünler geliştiriyoruz. 51 çeşit ürünümüz var. Yaklaşık yarısı tedavi edici özelliğe sahip. Kalan yarısı hastalığı önleyici özelliğe sahip. 11 ürün sadece Afye’ye özel. Midedeki gastrite iyi gelen de var, kötü hücrelerin büyümesini engelleyen ürün de var. İlaç olmadığı için hemen etkisi olmuyor. Bir süre kullanmaya devam etmek gerekiyor.” dedi.

Yeni binada bir katı araştırma geliştirmeye ayırdıklarını vurgulayan Arslan, “Bütün ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Türkiye genelinde bine yakın eczanede ürünlerimiz satılıyor. 6 il dışında her ilde satış noktamız var. Satış noktalarını artırmayı ve iyi bir ulusal marka olmayı hedefliyoruz. Doktorlara ürünümüzü tanıtıyoruz, kongrelere katılıp orada akademisyenlere ürünümüzü tanıtıyoruz.” diye konuştu.

Arslar, bitkisel gıda takviyesi sektörünün bütün dünyada gelişen bir alan olduğunu kaydederken şunları söyledi:

“Almanya, Belçika ve Hollanda’da ürünlerimiz satılıyor. İhracatı daha da artırmayı düşünüyoruz. Amerika, Uzakdoğu ve Balkalar’dan distribütörlük görüşmelerimiz var. Sektörün dinamik bir pazarı var. Türkiye’de pazarın büyük kısmı İstanbul, Ankara ve İzmir’de. Özellikle İstanbul, pazarın yarısını oluşturuyor. Geliştirdimiz yeni ürünleri yakın zamanda piyasaya sunacağız. Ürünlerimizin hepsi bitkisel. Hepsinde Koşer sertifikası, Helal sertifikası var. Kalite kontrolden geçmeyen hiçbir maddeyi kullanmıyoruz. Bütün kapsüller bitkisel, hayvansal kapsül kullanmıyoruz. Çocuk, genç, orta yaş ve yaşlılar için ayrı ayrı ürünler var. Yüzyıllardır sağlık yaşamak için kullanılan bitkileri biz burada kapsüle indirip, kullanılacak doza getiriyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.